Hoe kick je op een gezonde manier af van frisdrank? En waarom is dat zo belangrijk? Diëtist Michaël Sels deelt 8 tips om er deze keer écht een succes van te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe kick je op een gezonde manier af van frisdrank? En waarom is dat zo belangrijk? Diëtist Michaël Sels deelt 8 tips om er deze keer écht een succes van te maken. © Shutterstock / Getty Images

George Michael was verslaafd aan Coca-Cola Light en dronk 25 blikjes per dag: diëtist tipt hoe je van die ongezonde frisdrankverslaving afkickt

De aan hartfalen overleden zanger George Michael was naar verluidt verslaafd aan Coca-Cola Light en dronk zo'n 25 blikjes per dag. Ook in eigen land kunnen we er wat van: Belgen staan in de top vijf van grootste frisdrankdrinkers van Europa, met gemiddeld 124 liter per inwoner per jaar. “Drink zeker niet meer dan een halve liter per dag”, waarschuwt diëtist Michaël Sels. Niet voor iedereen makkelijk: hoe geraak je van die ongezonde frisdrankverslaving af?

 1. “Zelfs koffie kan de oorzaak van je stinkende adem zijn”: welke voedingsmiddelen verergeren een onfrisse geur in de mond?

  “Zelfs koffie kan de oorzaak van je stinkende adem zijn”: welke voedings­mid­de­len verergeren een onfrisse geur in de mond?

  Wanneer we na die scampi’s in looksaus of na een pita in de nachtelijke uurtjes last hebben van een slechte adem zijn we doorgaans niet verrast. Maar wat als je adem overdag stinkt en je helemaal geen look hebt gegeten: wat is dan de oorzaak? En waarom heeft niet iedereen er evenveel last van? Professor Frank Herrebout, voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen legt uit welke voeding een onfrisse adem in de hand werkt en welke middeltjes écht werken.
 1. "Aardappelen worden vaak verkeerd klaargemaakt": chef-kok tipt hoe je aardappelen altijd perfect gaar krijgt

  "Aardappe­len worden vaak verkeerd klaarge­maakt": chef-kok tipt hoe je aardappe­len altijd perfect gaar krijgt

  42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.