Van welke drankjes krijg je 's ochtends de grootste energieboost?
Volledig scherm
Van welke drankjes krijg je 's ochtends de grootste energieboost? © Shutterstock

Geen cafeïne, wel een energieboost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?

Koffie blijft altijd populair, maar toch kan je geen enkele koffiebar binnenwandelen zonder nieuwe trends tegen te komen. Van spicy ginger shots tot matchathee of chicorei: kunnen ze hetzelfde effect als koffie hebben zo vroeg in de ochtend? Waarom zou je 3,5 euro betalen voor 5 cl geconcentreerde gember in plaats van evenveel geld voor een cappuccino? Diëtist en voedingsexpert Michaël Sels legt de impact van die drankjes op je lichaam uit.

 1. 5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecepten voor de komende week

  5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecep­ten voor de komende week

  Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij?
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

  Eetgelui­den van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

  Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys legt uit wat het is en hoe je het kan behandelen. “Drie criteria bepalen of het deze aandoening is of niet.”
 3. Eet je al jaren hetzelfde en kom je toch plots kilo’s bij? Dit kan je (preventief) doen om die ‘ouderdomskilo’s’ te voorkomen én te zien verdwijnen
  PREMIUM

  Eet je al jaren hetzelfde en kom je toch plots kilo’s bij? Dit kan je (preventief) doen om die ‘ouderdomskilo’s’ te voorkomen én te zien verdwijnen

  Vanaf de leeftijd van 35 tot 45 jaar vertraagt je metabolisme, wat één van de redenen kan zijn waardoor je plots bijkomt tijdens de menopauze. “Ook al eet je al jaren dezelfde voeding, toch kan je plots extra kilo’s op de weegschaal zien staan”, legt menopauzeconsulente Cindy Dunon (UZ Brussel) uit. “Ook mannen ontsnappen er niet aan.” Ze deelt 5 simpele tips om die ouderdomskilo’s te zien verdwijnen én legt uit wat je op jonge leeftijd al kan doen om dit tegen te gaan.