PREMIUM
Geen Bomaworst na de match, maar wat dan wel? Dit wordt er écht gegeten naast het voetbalveld: “Kampioen in aperitiefbordjes kaas en salami”
Wie aan een voetbalkantine denkt, denkt aan bier, maar van al die drank én van de spanning tijdens de match krijg je natuurlijk ook honger. Guy Verkindere van Verkindere, sterrenchef Danny Horseele van het gelijknamige restaurant in de Ghelamco Arena in Gent en Guy Damman van De Groene Duivels vertellen wat er op het menu staat na een typische wedstrijddag. “Een vettige snack hoort gewoon bij voetbal, zelfs in Italië vind je geen pasta naast het veld.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
TV
STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht! -
PREMIUM
Wat kan je eten om je metabolisme te versnellen? En om buikvet weg te krijgen? Voedingsdeskundige beantwoordt 10 lezersvragen over gezond eten
-
Klopt het dat kruidenpotjes in de keuken nog meer bacteriën bevatten dan je snijplank? En hoe vermijd je besmetting?
Eén op de vijf ziektes die je door voedsel oploopt, doe je op in je eigen keuken. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, de vuilbak of de snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriënmagneten zijn. Hoe komt dat? En wat kan je daaraan doen? Dominick Vandijck van het Antigifcentrum legt uit. -
-
PREMIUM
Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”
In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie' van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig winst opleveren om de moeite waard te zijn. -
PREMIUM
Waarom openen steeds meer topchefs een tweede ‘toegankelijkere’ zaak? En is het daar echt goedkoper?
Drie weken geleden opende chef van het jaar 2023 Nick Bril untitled., het goedkopere broertje van The Jane, op de eerste verdieping van het sterrenrestaurant. Hij is lang niet de enige topchef die een tweede concept opent dat betaalbaarder en ‘toegankelijker’ voor het grotere publiek zou zijn. Betaal je daar echt minder voor een menu, geraak je er makkelijker binnen en waarom de keuze voor een extra zaak? Chefs Nick Bril en Marcelo Ballardin, CEO van Resengo Dirk Gypen en trendconsultant Saskia Neirinckx leggen uit. -
Livios
Verwarmen met airco: het effect op je woongenot én je energieverbruik
Wanneer het kwik in de zomer de hoogte ingaat, is airco in huis meer dan welkom. Maar je kan zo’n toestel ook gebruiken om je woning te verwarmen. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Kan het in elke woning? Is een combinatie met zonnepanelen mogelijk? Bouwsite Livios vroeg het aan Stijn Verbeke, energie-expert bij de Universiteit Antwerpen en EnergyVille/VITO. -
Je lief verwennen met Valentijn? Met deze 15 rode handtassen scoor je gegarandeerd punten
Valentijn staat voor de deur. Het ideale moment om je geliefde (of jezelf) te verwennen met een handtas in de kleur van de liefde. Of je nu voor een mini, midi of maxi ontwerp kiest: met deze rode handtassen schiet Cupido gegarandeerd nóg eens raak.