Sterrenchef Danny Horseele, Guy Verkindere en Guy Damman vertellen over het eten dat ze serveren tijdens en na een typische voetbalmatch in Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Danny Horseele, Guy Verkindere en Guy Damman vertellen over het eten dat ze serveren tijdens en na een typische voetbalmatch in Vlaanderen. © Wannes Nimmegeers / Benny Proot / Henk Deleu

Geen Bomaworst na de match, maar wat dan wel? Dit wordt er écht gegeten naast het voetbalveld: “Kampioen in aperitiefbordjes kaas en salami”

Wie aan een voetbalkantine denkt, denkt aan bier, maar van al die drank én van de spanning tijdens de match krijg je natuurlijk ook honger. Guy Verkindere van Verkindere, sterrenchef Danny Horseele van het gelijknamige restaurant in de Ghelamco Arena in Gent en Guy Damman van De Groene Duivels vertellen wat er op het menu staat na een typische wedstrijddag. “Een vettige snack hoort gewoon bij voetbal, zelfs in Italië vind je geen pasta naast het veld.”

 1. Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”
  PREMIUM

  Wat zijn de grootste energiever­slin­ders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”

  In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie' van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig winst opleveren om de moeite waard te zijn.
 2. Waarom openen steeds meer topchefs een tweede ‘toegankelijkere’ zaak? En is het daar echt goedkoper?
  PREMIUM

  Waarom openen steeds meer topchefs een tweede ‘toeganke­lij­ke­re’ zaak? En is het daar echt goedkoper?

  Drie weken geleden opende chef van het jaar 2023 Nick Bril untitled., het goedkopere broertje van The Jane, op de eerste verdieping van het sterrenrestaurant. Hij is lang niet de enige topchef die een tweede concept opent dat betaalbaarder en ‘toegankelijker’ voor het grotere publiek zou zijn. Betaal je daar echt minder voor een menu, geraak je er makkelijker binnen en waarom de keuze voor een extra zaak? Chefs Nick Bril en Marcelo Ballardin, CEO van Resengo Dirk Gypen en trendconsultant Saskia Neirinckx leggen uit.