Grillexpert en topslager Luc De Laet vertelt hoe je een geslaagde winterbarbecue organiseert.
Volledig scherm
PREMIUM
Grillexpert en topslager Luc De Laet vertelt hoe je een geslaagde winterbarbecue organiseert. © Shutterstock / Peera_stockfoto

“Geef in de winter voorkeur aan een barbecuetoestel met deksel om temperatuurverschil te beperken: vleesexpert Luc De Laet deelt hoe je een geslaagde winterbarbecue organiseert

Schuif jij tijdens het winterseizoen de barbecue standaard aan de kant om het gourmet- of fonduestel boven te halen?  Hoewel het binnen warmer lijkt, is er geen reden om die barbecue op te bergen tot de temperaturen weer stijgen. Ook buiten kun je genieten van een gezellige wintersfeer rond het vuur. Grillexpert en topslager Luc De Laet wijst ons met zijn advies en een heerlijk recept de weg naar een geslaagde winterbarbecue waar iédereen warm voor loopt. “Vergeet stokbrood als must bij een barbecue, investeer in aardappelgratin op de grill.”

  1. Waarom drinken we altijd fruitsap op recepties? 5 cateraars aan het woord:“Het is een aanslag op je maag”

    Waarom drinken we altijd fruitsap op recepties? 5 cateraars aan het woord:“Het is een aanslag op je maag”

    Als je dit weekend een babyborrel, trouw- of communiefeest op de planning hebt staan, is de kans groot dat ze je op de receptie cava, champagne of fruitsap aanbieden. Maar waarom is fruitsap altijd de enige non-alcoholische variant? En zijn er dan geen andere alternatieven? Onze journalist vroeg het aan cateringbedrijven over het hele land én ging op zoek naar de ideale tegenhanger.