Steven Richardson/Hellofresh
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson/Hellofresh

“Gedaan met kant-en-kla­re maaltijden”: drie mama’s delen hun trucs om toch te koken in drukke tijden

Je gezin voedzame kost voorschotelen op hectische werk- en schooldagen is niet altijd een sinecure. Deze drie vrouwen slagen erin zónder het hele weekend achter het fornuis te staan: “Spaghettisaus en lasagne maak ik tegelijk en tussendoor kook ik de soep”

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Podcasts voor een leven in balans: deze Belgische vrouwen helpen je stoppen met diëten, je eigen pad vinden of een milde ouder zijn
  PREMIUM

  Podcasts voor een leven in balans: deze Belgische vrouwen helpen je stoppen met diëten, je eigen pad vinden of een milde ouder zijn

  Een betere work-lifebalance, een gezond lichaam en een fijne band met je kinderen: drie dingen die hoog op menig verlanglijstje staan. Gelukkig is het tegenwoordig allemaal slechts een podcast van je verwijderd. Gemaakt door Belgische vrouwen dan nog, die worstelen met dezelfde dingen als jij. Of ze al de baas zijn. Gudrun en Celien van ‘BOOST!’, Anouck en Kelly van ‘Werk & Leven’ en Kristien van ‘Radio Mama’ vertellen. “Als niemand nog nood heeft aan onze podcast, dan is onze missie pas echt geslaagd.”
 1. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top”

  HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste bief­stuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top”

  Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten?
 2. "Wie minder dan zes uur slaapt, riskeert vier keer meer kans om ziek te worden”: voedingsdeskundige over het boosten van je immuunsysteem
  PREMIUM
  Expert

  "Wie minder dan zes uur slaapt, riskeert vier keer meer kans om ziek te worden”: voedings­des­kun­di­ge over het boosten van je immuunsys­teem

  Je immuniteitssysteem in maximaal honderd dagen weer op de juiste weg krijgen? Osteopaat en voedingsdeskundige Lynn De Merlier ontwikkelde er een plan voor. De experte legt ook uit waarom mannen altijd meer lijken te lijden aan de griep, en waarom we vaak ziek worden tijdens de vakantie. “Bij veel mensen is het immuunsysteem op hol geslagen.”