Forel met groentjes in de oven van Piet Huysentruyt
ReceptAls je niet bang bent van een hele vis, is dit gerecht een voltreffer. Piet Huysentruyt combineert de forel uit de oven in dit recept met mediterraanse groenten.
Bereidingstijd: tussen 30 en 60 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten voor forel met groentjes
• 4 forellen
• ½ aubergine
• 20 kerstomaten
• 1 kleine courgette
• 1 rode paprika
• 4 el olie
• boter
• 2 dl witte wijn
• Italiaanse kruiden
Bereiding
• Snij de groenten in blokjes.
• Smelt de boter en stoof de groenten even aan. Kruid de groenten met peper, zout en Italiaanse kruiden.
• Leg de forel op een beetje olijfolie in de ovenschotel, en kruid met peper en zout.
• Schik de aangestoofde groenten rond de forel in de ovenschaal. Giet de witte wijn erbij.
• Dek alles af met zilverpapier.
• Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 20 tot 25 minuten.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gouden Cross
1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij. -
Geen cafeïne, wel een energieboost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?
Koffie blijft altijd populair, maar toch kan je geen enkele koffiebar binnenwandelen zonder nieuwe trends tegen te komen. Van spicy ginger shots tot matchathee of chicorei: kunnen ze hetzelfde effect als koffie hebben zo vroeg in de ochtend? Waarom zou je 3,5 euro betalen voor 5 cl geconcentreerde gember in plaats van evenveel geld voor een cappuccino? Diëtist en voedingsexpert Michaël Sels legt de impact van die drankjes op je lichaam uit. -
40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populairste frituursnacks
40 procent van de Vlamingen bestelt bij een doorsnee frituurbezoek twee frituursnacks bij de frietjes. Van een frikandel of een viandel heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ken je ook de fricabel? En wat kan je verwachten van een ragouzi of een loempidel? Hieronder vind je een handig frituursnackoverzicht zodat je vanaf nu altijd weet welke lekkernij achter welke naam verborgen zit én welke tien snacks de populairste in Vlaanderen zijn. -
-
Met dit simpele trucje wordt oud brood op amper 5 minuten weer eetbaar... mét krokante korst
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. -
Recept
Bak deze zalm en croute van Sofie Dumont
Zoek je een originele manier om zalm te serveren? Dan ben je op de juiste plaats! Met dit recept voor zalm en croute van Sofie Dumont verras je iedereen. -
HLN Shop
Adrenalinejunkie? Hier kan je tegen 60 km/u over het ijs vlammen
De komende weken zal er - naar jaarlijkse gewoonte - opnieuw veel geschaatst, geskied en gesnowboard worden. Maar de winterpret opsnuiven kan nog avontuurlijker! Wat dacht je van racen op het ijs? Ijskarten, goed voor een stevige adrenalineboost, is een ware wintertrend aan het worden. HLN Shop maakt er jou alvast warm voor. -
Recept
Gebakken kabeljauw Dijonaise maken op een bedje van spinazie
Dat kabeljauw een veelzijdige vis is, bewijst deze gebakken kabeljauw Dijonaise nog maar eens. Dit recept van Piet Huysentruyt geeft je meteen zin om in de keuken te duiken!