Vis bakken in de pan
Volledig scherm
Vis bakken in de pan © Shutterstock / amenic181

FOODHACK. Hoe zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken?

In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn: gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en de meeste mensen zijn al gelukkig. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef Sean Uytterhaegen van visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Sapphire House Antwerp is eerste hotel dat 100% plantaardig menu serveert: wat kan je verwachten? “Vleesfans komen hier niets tekort”
  Eten

  Sapphire House Antwerp is eerste hotel dat 100% plantaar­dig menu serveert: wat kan je verwachten? “Vleesfans komen hier niets tekort”

  Van ontbijt tot lunch, diner en zelfs roomservice: in het recent geopende Sapphire House Antwerp hotel is het volledige eetaanbod 100 procent plantaardig. Een primeur voor ons land, waar chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale (**) in Reet verantwoordelijk voor is. Wat kan je verwachten van zo’n plantaardig menu? En komen die menu’s fervente vleeseters tegemoet? “Het ontbijtmenu bevat alle klassiekers die je gewend bent, maar in een nieuw jasje.”
 3. Buiten eten vanavond met het warme weer? “Let op voor extra bacteriën op voeding”. FAVV deelt 7 tips om je eten niet te laten bederven

  Buiten eten vanavond met het warme weer? “Let op voor extra bacteriën op voeding”. FAVV deelt 7 tips om je eten niet te laten bederven

  Zomers temperaturen vragen om gezellige etentjes in de buitenlucht. Jammer genoeg komen er samen met de hitte ook sneller ongewenste gasten over de vloer, zoals bacteriën en insecten. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) deelt daarom zeven tips om je lunch of diner zo veilig mogelijk te laten verlopen. “Zelfs hoe je je boodschappen doet, maakt al verschil uit voor hoelang je eten goed blijft bij warm weer.”