EXCLUSIEF. Binnenkijken bij driesterrenchef Viki Geunes in Zilte: hoe ziet een dag in een Michelinrestaurant eruit?
Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen.
Peter Goossens stond met Hof van Cleve al een tijdje alleen op de culinaire hoogte van drie sterren, maar Viki Geunes kwam er met zijn Zilte in 2021 mooi naast te staan. Die gastronomische hoogte van Geunes mag je letterlijk nemen: voor zijn verfijnde keuken ga je tot op de negende verdieping van het Antwerpse MAS op het Eilandje. Daar speelt de driesterrenchef naar eigen zeggen twee keer per dag een topmatch. “Als je deze score haalt, dan moet je die ook twee keer per dag kunnen waarmaken", vertelt hij daarover.
Mijn eerste ster kreeg ik op de verjaardag van mijn moeder: een mooier cadeau dan dat bestaat er niet.
“De afstand tussen de eerste en de tweede ster is veel groter dan de afstand tussen nul en een. Het summum is dat je die derde ster mag ontvangen. Iets waar we lang van dachten dat het niet voor ons was weggelegd. Maar kijk, dus toch. Een bijzonder mooi moment. Minstens even mooi als toen ik mijn eerste ster kreeg op de verjaardag van mijn moeder. We hebben die resultaten te danken aan continuïteit op alle vlakken”, besluit de chef. Maar hoe pak je dat concreet aan als chef en vooral: hoe ziet een doordeweekse dag in een (drie)sterrenzaak eruit? Geunes neemt HLN in de video hieronder mee door ‘zijn Zilte' en verklapt het geheim achter het succes.
Benieuwd naar nog 5 andere binnenkijkers bij sterrenchefs Marcelo Ballardin, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt, Dominique Tondeurs en Hendrik Dierendonck? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HLN Eten en ontvang ze exclusief in je mailbox
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Hoe ontstaat een bierbuik? En wat kan je eraan doen?
Drink je af en toe graag een biertje, dan heb je waarschijnlijk wel al lachend de waarschuwing gehoord “dat je moet oppassen voor een bierbuik”. Maar klopt het ook dat het overmatig drinken van bier je effectief met extra buikvet opzadelt? Of verklaren we het pintje ten onrechte schuldig voor die zwembandjes? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. -
Is jouw handtas ook een rommeltje? Met deze 4 handige tips schep je orde in de chaos
Je portefeuille, smartphone, bril, notitieboekje, flesje water, make-up … Je zou kunnen zeggen dat je handtas een mini-supermarkt is. Helaas wordt het daarom ook al snel een rommeltje. Tijd voor orde in de chaos? Wij helpen jou een handje op de goede, en vooral georganiseerde, weg. -
PREMIUM
Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen
-
-
Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak?
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? -
Wat is het verschil tussen THT en TGT in houdbaarheidsdatum? En verandert er iets met de hitte?
We hebben allemaal al wel eens een potje yoghurt opgegeten dat ver over houdbaarheidsdatum was. “Of je er ziek van wordt, kan verschillen door de ‘THT’ of ‘TGT’ op de verpakking bij houdbaarheidsdatum”, vertelt professor Frank Devlieghere. Wat is dan het verschil tussen beide? En blijven de houdbaarheidsdata hetzelfde met de hitte? -
Spaargids.be
Waar vind je nog een gratis zichtrekening? De mogelijkheden en hun kleine lettertjes op een rij
Bankieren is de voorbije jaren stelselmatig duurder geworden. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden te vinden om gratis te bankieren, al staat er bij de zogenaamde gratis zichtrekeningen vaak een sterretje met beperkingen waarmee je rekening moet houden. Spaargids.be trekt na wat je moet weten. -
Ondanks de hete temperaturen toch geen gratis kraantjeswater op restaurant: waarom krijgen we dat niet in ons land?
Of het nu een lange tijd warm weer is zoals nu of niet: wie in België een glas water op restaurant wil, krijgt flessenwater én betaalt daarvoor. Doorgaans zelfs evenveel als voor frisdrank. In Spanje is het sinds april dit jaar verplicht door de overheid om kraantjeswater gratis en spontaan op tafel te zetten, net zoals in veel andere Europese landen. Hoe komt het dan dat een gratis karaf water bij ons zo zeldzaam blijft?