Sterrenchef Luc Bellings
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings © Steven Richardson

"Dit ziet er niet uit, maar het smaakt onverwacht goed": sterrenchef Luc Bellings proeft (en pimpt) kant-en-klare feestbereidingen uit de supermarkt

Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.”

 1. GETEST. Onze biersommelier proeft de lekkerste bierbubbels voor de feestdagen: “Het ideale alternatief voor cava en champagne”
  PREMIUM

  GETEST. Onze biersomme­lier proeft de lekkerste bierbub­bels voor de feestdagen: “Het ideale alterna­tief voor cava en champagne”

  In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien ‘bierbubbels’ en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.”
 2. EXCLUSIEVE PEILING. Zo viert de Vlaming dit jaar kerst en nieuwjaar: “Dit is nieuws om hoop uit te putten”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE PEILING. Zo viert de Vlaming dit jaar kerst en nieuwjaar: “Dit is nieuws om hoop uit te putten”

  Er zal zonder twijfel gefeest worden met kerst en nieuwjaar, maar wel thuis en met een beperkter gezelschap. Dat blijkt uit een peiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Op kerstavond zit het merendeel van de Vlamingen met 5 à 10 personen rond de tafel. En slechts 12,1 procent zegt op oudjaar thuis te feesten met meer dan 11 vrienden. Virologen reageren tevreden, ook al is maar een op de vier Vlamingen van plan een sneltest te doen voor hun kerst- of nieuwjaarsfeest.