Hoe ziet culinair Dubai eruit? Journaliste Isabelle Vandenberghe ontdekte het door de ogen van de locals.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe ziet culinair Dubai eruit? Journaliste Isabelle Vandenberghe ontdekte het door de ogen van de locals. © Isabelle Vandenberghe

"Dit project is de HelloFresh van de woestijn": locals gidsen je door culinair Dubai

Als je aan Dubai denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de skyline, de luxewagens en de juwelen rond de hals van de vrouwen of de bladgouden biefstukken van celebrity-chef Salt Bae. Zelfs pizza’s en ijsjes worden hier afgekruid met edelmetaal. Maar wat zijn de lokale specialiteiten van Dubai? Welk streetfood moet je geproefd hebben en waar moet je zeker een tafeltje reserveren? “Wie in Dubai niet proeft van wat de straat te bieden heeft, mist eigenlijk de essentie.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. 5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecepten voor de komende week

  5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecep­ten voor de komende week

  Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij?
 3. Wereldbevolking eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

  Wereldbe­vol­king eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

  Zo goed als de hele wereld eet nog altijd te veel zout. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. En dat terwijl te veel zout eten heel wat risico’s met zich meebrengt, onder meer een hogere kans op hartaandoeningen of nierproblemen. Hoe zit het in België? Wat kan je zelf doen om je eigen zoutgebruik naar beneden te halen? En wat als je dat niét doet? Diëtist Michaël Sels legt uit.