Wat kan je allemaal eten en drinken op WECANDANCE? En voor hoeveel geld? HLN Eten deelt een complete eetgids met alle prijzen en details.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat kan je allemaal eten en drinken op WECANDANCE? En voor hoeveel geld? HLN Eten deelt een complete eetgids met alle prijzen en details. © Benny Proot

Dit eten de foodies op strandfestival WECANDANCE dit weekend: verse Napolitaanse pizza en een brunch voor 110 euro

Moet festivaleten altijd gelijk staan aan een vettige pizzapunt of wakke frieten? ‘What an illusion!’ vinden ze bij WECANDANCE. Wat eet het hippe volkje graag bij z’n zomerse beats en hoeveel kost dat festivalfood van topkwaliteit? Onze journaliste zoekt de prijzen uit en schuift aan bij de exclusieve VIP-brunch met acteur en kok Vincent Banić. 

 1. “Leg een te koud ei nooit zomaar in kokend water": hoe maak je een perfect gekookt eitje klaar?
  Foodhack

  “Leg een te koud ei nooit zomaar in kokend water": hoe maak je een perfect gekookt eitje klaar?

  Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken?
 2. Dermatologen zien ‘Margarita brandwond’ opduiken: wat is dat en hoe kan je het vermijden? “Blijft soms weken tot maanden zichtbaar”

  Dermatolo­gen zien ‘Margarita brandwond’ opduiken: wat is dat en hoe kan je het vermijden? “Blijft soms weken tot maanden zichtbaar”

  Op TikTok gaat het verhaal van het drinken van een cocktail met een pijnlijke afloop viraal. Een meisje getuigt hoe ze na een drankje met limoen plots donkerkleurige, pijnlijke plekken rond haar mond opmerkt. De oorzaak volgens de dokter: fytofotodermatitis. Maar hoe ontstaat die huidallergie? En wat heeft die limoen daarmee te maken? Dermatoloog Thomas Maselis legt het voor ons uit. “Alleen wat limoensap dat aan je handen blijft plakken in de zon is al voldoende.”