Alexander Reniers runt Osteria Moretti.
Volledig scherm
Alexander Reniers runt Osteria Moretti. © rv

“Die uitdrukking als mensen hun eerste hap nemen: dat vertelt zoveel meer dan eender welke review”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chefs van Limburg

Vanuit zijn open keuken heeft Alexander Reniers een goed zicht op de gasten die ’s middags een snelle lunch meepikken of ‘s avonds uitgebreid komen genieten bij Osteria Moretti in Hasselt. Maar hij weet ook : “als je in een open keuken staat, kan je niet foefelen, de klanten zien alles wat je doet.”

  1. Biersommelier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: “Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils”
    PREMIUM

    Biersomme­lier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: “Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils”

    Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
  2. SLIM IN DE KEUKEN. “Vertrouw nooit blindelings een recept, zeker als je meteen een eetlepel moet toevoegen”: expert geeft advies voor je kruidenkast

    SLIM IN DE KEUKEN. “Vertrouw nooit blinde­lings een recept, zeker als je meteen een eetlepel moet toevoegen”: expert geeft advies voor je kruiden­kast

    Of ze nu netjes zijn geordend in een rekje of chaotisch door elkaar liggen in een diepe schuif: iedereen kent het fenomeen van de ‘vervallen’ kruiden. Een potje currypoeder met een houdbaarheidsdatum tot 2017 of een nooit geopende Siciliaanse bruschetta-mengeling. Hoelang blijven zo’n specerijen goed? En welke koop je beter vers dan gedroogd? Onze expert geeft jouw kruidenkast een upgrade.