Alexander Reniers runt Osteria Moretti.
Volledig scherm
Alexander Reniers runt Osteria Moretti. © rv

“Die uitdrukking als mensen hun eerste hap nemen: dat vertelt zoveel meer dan eender welke review”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chefs van Limburg

Vanuit zijn open keuken heeft Alexander Reniers een goed zicht op de gasten die ’s middags een snelle lunch meepikken of ‘s avonds uitgebreid komen genieten bij Osteria Moretti in Hasselt. Maar hij weet ook : “als je in een open keuken staat, kan je niet foefelen, de klanten zien alles wat je doet.”

  1. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet

    “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet

    De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en drie exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’.
  2. “Zelfs een korrel zout is al genoeg om de bodem van je antikleefpan te beschadigen.” Onze sterrenchef deelt 9 tips om jouw pannen in topconditie te houden
    PREMIUM

    “Zelfs een korrel zout is al genoeg om de bodem van je antikleef­pan te beschadi­gen.” Onze sterren­chef deelt 9 tips om jouw pannen in topcondi­tie te houden

    Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode.
  1. Biersommelier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: “Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils”
    PREMIUM

    Biersomme­lier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: “Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils”

    Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.