Tekst & productie: Kristel Mauriën - Kledij: Pinko Antwerpen - Make-up: Belinda De Ryck
Volledig scherm
PREMIUM
Tekst & productie: Kristel Mauriën - Kledij: Pinko Antwerpen - Make-up: Belinda De Ryck © Steven Richardson

“Deze verfijnde champagne verdient zeker een plaats bij het aperitief”: onze huissommelier Sepideh proeft 20 bubbels voor eindejaar

Wat is er leuker dan het nieuwe jaar in te knallen met een feestelijke fles champagne, cava of andere bubbels? Zeker als je dan ook nog de lekkerste kiest. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde twintig bubbels uit de supermarkt, wijnhandel en e-wineshop en deelt zowel een 9,5/10 als een 4/10 uit. “Deze heeft weinig smaak, enkel de verpakking is leuk.”

 1. EXCLUSIEF. Hoofdinspecteur van Michelin deelt blik achter de schermen. Hoe beslissen ze wie een ster krijgt? “We gaan nooit een dame blanche bestellen”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Hoofdin­spec­teur van Michelin deelt blik achter de schermen. Hoe beslissen ze wie een ster krijgt? “We gaan nooit een dame blanche bestellen”

  Vandaag werd bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren kregen of verloren én wie de nieuwkomers waren dit jaar. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens voor een blik achter de schermen van de organisatie. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op haar best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil?
 1. Eet je voldoende groenten en welke vleesvervangers zijn echt lekker? 8 concrete tips om vaker vegetarisch te koken

  Eet je voldoende groenten en welke vleesver­van­gers zijn echt lekker? 8 concrete tips om vaker vegeta­risch te koken

  Maar liefst 541.712 mensen wereldwijd starten vandaag aan de VeggieChallenge, die naar jaarlijkse gewoonte op 1 maart begint. Voor de ene is af en toe vegetarisch eten doodnormaal, voor de andere een échte uitdaging. Wil je ook vaker veggie op het menu, maar weet je niet goed hoe? Van lekkere én gezonde vleesvervangers tot alle feiten en fabels over soja: deze 8 concrete tips geven antwoord op al jouw vragen.
 2. GETEST. Onze biersommelier proeft de lekkerste bierbubbels voor de feestdagen: “Het ideale alternatief voor cava en champagne”
  PREMIUM

  GETEST. Onze biersomme­lier proeft de lekkerste bierbub­bels voor de feestdagen: “Het ideale alterna­tief voor cava en champagne”

  In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien ‘bierbubbels’ en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.”
 3. Zijn eieren slecht voor de cholesterol? En zijn bruine eieren gezonder dan witte? Voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels over eieren
  PREMIUM

  Zijn eieren slecht voor de choleste­rol? En zijn bruine eieren gezonder dan witte? Voedingsex­perts scheiden 9 feiten van fabels over eieren

  Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.”