4 koffiezaken in Gent, Oostende, Diest en Antwerpen blijven trouw aan de klassieke koffie en hun eigen visie.
Volledig scherm
PREMIUM
4 koffiezaken in Gent, Oostende, Diest en Antwerpen blijven trouw aan de klassieke koffie en hun eigen visie. © Steven Richardson

Deze 4 koffiezaken blijven trouw aan de klassieke koffie: “Bij ons zal je geen latte art of melkalternatieven terugvinden”

Vroeger zette je ‘s ochtends een stevige kan slappe koffie waar je een dag mee zoet was. Vandaag volgen de hypes elkaar in sneltempo op en betalen we een paar euro’s voor een latte met havermelk en extra karamel. Deze vier experts blijven in hun populaire koffiebars daarentegen focussen op de klassieke koffie. Wat maakt hun kopje van het zwarte goud dan net zo speciaal? “Sommige klanten verhuisden zelfs naar hier omdat ze onze koffie niet konden missen.”

  1. "Als elke schotel 50 gram extra weegt, zou het vliegtuig net voor de landing zonder brandstof kunnen vallen”: er zit meer achter je vliegtuigmaaltijd dan je denkt

    "Als elke schotel 50 gram extra weegt, zou het vliegtuig net voor de landing zonder brandstof kunnen vallen”: er zit meer achter je vliegtuig­maal­tijd dan je denkt

    Van slappe groenten tot taai vlees: vliegtuigeten doet veel mensen niet aan culinaire hoogstandjes denken. Toch kruipt er enorm veel werk in de verwerking en transport van de maaltijden. Hoog in de lucht verlies je namelijk tot 30 procent van je smaak, en dus zijn speciale maatregelen nodig. ‘Telefacts Zomer’ nam een kijkje achter de schermen bij een van de grootste Britse cateraars. Welke weg legt dat eten in de lucht af voor het op je bord belandt?
  2. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast

    IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineel­ste smaken uit de kast

    Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend?