Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman geven je dagelijkse culinaire inspiratie
Volledig scherm
Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman geven je dagelijkse culinaire inspiratie © Foodphoto

Deze 3 chefs serveren vanaf nu elke weekdag verse inspiratie op je bord: “Koken moet plezant zijn, ook na een drukke werkdag”

Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.”

 1. Wél lekker eten, geen vakantiekilo’s: Sandra Bekkari tipt hoe je het hele jaar door zorgeloos geniet van eten. “Vergeet dat nu-of-nooit-scenario”
  PREMIUM

  Wél lekker eten, geen vakantiekilo’s: Sandra Bekkari tipt hoe je het hele jaar door zorgeloos geniet van eten. “Vergeet dat nu-of-nooit-scenario”

  Veel mensen die een kilootje kwijt willen, letten extra op hun eten. Op vakantie gaan of genieten tijdens het weekend kan in die gevallen een bron van stress zijn. Want welke keuzes maak je in de rij voor dat grote buffet op je all-in vakantie? Bestel je die cocktail op restaurant of niet? En na de vakantie of het weekend: hoe pak je het dan weer aan als je hier en daar te veel hebt gegeten? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft 8 concrete tips en tricks om zorgeloos te genieten.
 1. Is een Leo gezonder dan een Olé? Ontdek in ons snackoverzicht van 32 chocoladesnacks welke de gezondste is

  Is een Leo gezonder dan een Olé? Ontdek in ons snackover­zicht van 32 chocolades­nacks welke de gezondste is

  Twix, Kinder Bueno, Mars, Snickers of Olé: zet een mandje vol chocoladesnacks op tafel en de kans is klein dat er nog iets overblijft. Lekker, maar niet bepaald gezond. Of is er een snack die toch net een tikkeltje gezonder is dan de rest? En is er een groot verschil tussen A- en huismerken? We verzamelden 32 snacks in een ultiem snackoverzicht. Diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg. Ontdek hieronder welke de gezondste is.
 2. Tips van de chef. Nooit meer te zoute of te flauwe soep dankzij 10 trucjes van groentekok Frank Fol: “Bloem of maïsmeel zijn niét nodig voor binding”
  PREMIUM

  Tips van de chef. Nooit meer te zoute of te flauwe soep dankzij 10 trucjes van groentekok Frank Fol: “Bloem of maïsmeel zijn niét nodig voor binding”

  Soep maken lijkt telkens heel gemakkelijk, tot je proeft en het eindresultaat niet smaakt zoals gehoopt. Valt een soep nog te redden als je iets te kwistig met het zoutvaatje hebt gestrooid? En hoe zorg je ervoor dat je geen al te waterig soepje uit de pot schept? Groentekok Frank Fol heeft in zijn leven al menig uitje gepeld en in de soep gesmeten: we schotelden hem 10 vragen voor om er géén soep van te maken. “Geen bouillon in huis? Dan krijg je zo wél smaak in de soep.”