Waar ga je deze zomer voor de ultieme outdoor- en barbecuebeleving? Barbecuemeester Peter De Clercq deelt zijn 7 favoriete eetadressen in het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar ga je deze zomer voor de ultieme outdoor- en barbecuebeleving? Barbecuemeester Peter De Clercq deelt zijn 7 favoriete eetadressen in het land. © Resaurant Rebelle / Pieter-Jan Vanstockstraeten

De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”

Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.

  1. "3 op de 4 Belgen kent het verschil in houdbaarheidsdata niet": hoe kan je zélf minder voedsel verspillen?

    "3 op de 4 Belgen kent het verschil in houdbaar­heids­da­ta niet": hoe kan je zélf minder voedsel verspillen?

    Vandaag gaat de eerste Belgische week tegen voedselverspilling van start naar een initiatief van Too Good To Go rond de ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’ op donderdag 29 september. En dat blijkt nodig te zijn, want België is het tweede meest voedsel verspillende land in Europa, na Nederland. Gemiddeld verdwijnt er 345 kilo voedsel per persoon in de vuilbak. Hoe kan je daar makkelijk zélf iets aan doen? Too Good To Go en het FAVV delen 6 makkelijke en praktische tips.