PREMIUM
De 7 favoriete eetadresjes van Dominique Persoone: “je drinkt nergens betere pintjes dan hier”
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van chocolatier en chef Dominique Persoone. “Deze chef hielp ik aan leveranciers voor een diner dat de New York Times achteraf ‘the dinner of the century’ noemde.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat is gezonder: een sinaasappel of een glas versgeperst sinaasappelsap? Dit zegt onze voedingsexpert
-
PREMIUMWeek van de bij
“Voor een potje van 500 gram betaal je al snel 100 euro”: maar hoe gebruik je helende manukahoning best (niet)?
Een potje honing is meestal niet zo duur, maar manukahoning is een uitzondering: voor 250 gram betaal je al snel 30 euro. Voor 500 gram tel je soms zelfs meer dan 100 euro neer. De honingsoort uit Australië en Nieuw-Zeeland — ook wel vloeibaar goud genoemd — krijgt namelijk heel wat positieve effecten op de gezondheid toegeschreven. Maar is die ‘gezonde’ reputatie terecht? En wat heeft dat te maken met de prijs? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zocht het uit. -
Mijnenergie
Tijdens je vakantie thuis niets verbruiken, maar toch betalen: dit kan je eraan doen
Vertrek je binnenkort op vakantie en verbruik je geen energie? Dan lijkt een nulfactuur voor die periode het logische gevolg. Toch zal je in de praktijk ook stroom en aardgas betalen tegen de op dat moment geldende prijzen. Al valt daar wel iets aan te veranderen. Mijnenergie.be legt uit waarom je toch betaalt en hoe je daar een mouw aan past. -
-
TV
STREAMINGTIP. ‘More Than This’: liefde in alle kleuren
-
PREMIUM
“Iemand die normaal 3.000 calorieën at, kan er na een ingreep maar 1.000 eten”: wat houdt een maagverkleining in? En hoeveel kost het?
Acteur Dominique Van Malder (46) liet een maagverkleining uitvoeren en deelt zijn ervaringen daarover vanaf morgen in de nieuwe Play4-docureeks ‘Patiënt Dompi’. Met die ingreep is Van Malder één van de 12.000 Belgen die vorig jaar die operatie lieten doen én terugbetaald werden. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een maagverkleining? En wat kan je erna nog eten? “Je maag gaat van de grootte van een aubergine naar die van een kiwi.” -
PREMIUM
Hoe krijg je dat rooster schoon? En wanneer moet je het vlees om draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips
Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die BBQ-ergernissen voorgoed verleden tijd. -
Mijnenergie
Welkomstkorting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes