Jeroen Meus brengt met 'Groentekost' zijn vijftiende kookboek uit: HLN Eten deelt 3 recepten.
Volledig scherm
Jeroen Meus brengt met 'Groentekost' zijn vijftiende kookboek uit: HLN Eten deelt 3 recepten. © Saskia De Ceuster

Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.

  1. Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor TikTok-hack

    Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor Tik­Tok-hack

    Een houten lepel proper krijgen als je ermee door tomatensaus of kurkuma hebt geroerd: niet zo evident. Op sociale media circuleren video’s met een snel en efficiënt schoonmaaktrucje, maar is deze keukenhack écht een goed idee of niet? En het doet nog een andere vraag onstaan: hoe hygiënisch zijn die houten lepels eigenlijk als je ze zo moeilijk proper krijgt? Bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) legt uit hoe je het best (niet) aanpakt.
  2. Sportdiëtiste deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”
    PREMIUM

    Sportdië­tis­te deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”

    Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Wat je eet, maakt een groot verschil”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor elk type sporter op elk niveau.
  1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
    Spaargids.be

    Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

    Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
  2. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”
    PREMIUM

    Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestau­rants en bezoekt één bekende grillmas­ter: “Zowel hoeveel­heid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”

    Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.”