Côte à l'os badijone met frietjes en witloofsalade
Volledig scherm
Côte à l'os badijone met frietjes en witloofsalade © VTM Koken

Côte à l'os badijone met frietjes en witloofsalade

ReceptSteak friet is een echte Vlaamse klassieker. Loïc Van Impe heeft een recept om het te maken. Hij maakt het nog Vlaamser met een witloofsalade. 

 1. Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterrenchef geeft advies
  PREMIUM

  Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterren­chef geeft advies

  Telkens het mosselseizoen opent, staan we als Belgen te popelen om het nieuwe zwarte goud als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar was dat niet anders. Het nieuwe pop-uprestaurant Moules // Frites van chefs Sergio Herman en Syrco Bakker op het strand van Zeebrugge was vrijwel meteen uitverkocht. De ideale aanleiding om met Syrco het waarheidsgehalte van enkele fabels over mosselen af te toetsen. Mogen we echt enkel mosselen eten in maanden met een ‘r’? Hoe weet je of een mossel slecht is? En wat is de beste manier om mosselen te reinigen ?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.