Lander Loeckx
Volledig scherm
© Lander Loeckx

Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes.

 1. 1 op de 10 Belgen heeft last van migraine: neuroloog legt uit welke rol voeding daarin speelt: “Frisdrank zoals cola kan een aanval veroorzaken”
  PREMIUM

  1 op de 10 Belgen heeft last van migraine: neuroloog legt uit welke rol voeding daarin speelt: “Frisdrank zoals cola kan een aanval veroorza­ken”

  Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan daar een oorzaak van zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. “Daarnaast zijn er ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine.”
 2. Is boodschappen doen op de markt goedkoper dan in de supermarkt? HLN test uit: “Op dit tijdstip van de markt kan je écht zotte koopjes doen”
  PREMIUM

  Is boodschap­pen doen op de markt goedkoper dan in de supermarkt? HLN test uit: “Op dit tijdstip van de markt kan je écht zotte koopjes doen”

  In tijden waarin de inflatie op een voedingscrisis uitdraait, is het interessant om af en toe stil te staan bij wat je in je winkelkar smijt. Vaak hoor je dat je om te besparen je boodschappen beter op de markt gaat doen, maar is het daar echt goedkoper? HLN Eten nam de proef op de som en kocht 15 dezelfde producten op de lokale markt én in Lidl, de goedkoopste supermarkt voor huismerken volgens Testaankoop. Waar betaal je het minst? En krijg je voor de laagste prijs ook de beste kwaliteit?
 3. IN KAART Michelin 2023. Eén nieuw tweesterrenrestaurant en sterren voor Wout Bru en Willem Hiele: ontdek ze hier

  IN KAART Michelin 2023. Eén nieuw tweester­ren­res­tau­rant en sterren voor Wout Bru en Willem Hiele: ontdek ze hier

  De Michelingids beloonde vandaag opnieuw de beste restaurants van België én Luxemburg met een of meerdere sterren. 16 restaurants kregen voor het eerst een ster. Bozar Restaurant uit Brussel was de enige nieuwe zaak met twee sterren. Bij de driesterrenrestaurants was er geen verandering. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury blijven onaangeroerd aan de top. Ontdek op onze kaart alle sterrenrestaurants in jouw buurt.