Chips van Lay's, Doritos en Cheetos in gerecyclede plastic zakken
Vanaf 2030 moeten alle chipszakken van Lay’s, Doritos en Cheetos gemaakt zijn van gerecycled of hernieuwbaar plastic.
Dat meldt moederbedrijf en levensmiddelenconcern PepsiCo. Nu zit de chips nog verpakt in plastic dat is geproduceerd met fossiele brandstoffen.
Met de stap wil het Amerikaanse bedrijf de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van folieverpakkingen tot 40 procent verminderen. Het bedrijf geeft niet aan waarom het tot 2030 duurt om de verpakkingen aan te passen. Ook was het bedrijf niet bereikbaar voor nadere vragen.
Testen
Doorgaans duurt het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het volledige invoeren daarvan jaren. PepsiCo zegt wel dit jaar in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te beginnen met het testen van de nieuwe verpakkingen. Het hernieuwbare plastic komt volgens het bedrijf uit plantaardige bijproducten, zoals gebruikte bakolie of afval van papierpulp. PepsiCo wil samen met partners investeren in technieken om het recyclen van verpakkingsmateriaal mogelijk te maken. Het bedrijf zegt niet hoeveel geld het in de ontwikkeling stopt.
PepsiCo kondigde eerder al aan het gebruik van plastic drastisch te willen verminderen. Het bedrijf dat onder andere cola maakt is een van de grootste producenten van plastic flessen in de wereld.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
WHO roept op om minder suikervervangers te consumeren: hoe gezond zijn ze écht? En in welke producten vind je ze allemaal?
-
Nonchalant en een beetje vintage: topmodel Bella Hadid (26) zweert bij dit type handtas
Bella Hadid is een van de grootste trendsetters van ’t moment. Wat zij draagt, wordt gekopieerd. En ja, het topmodel houdt ook van het betere handtassenwerk. Haar ultieme favoriet? De nonchalante slouchy tas. Hét perfecte accessoire om een chique outfit draagbaar te maken of een casual look extra punch te geven. Imiteer haar look met deze vijftien betaalbare tassen. -
PREMIUM
“Amper een halve dag bezig, toen een Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” -
-
PREMIUM
Hoe krijg je dat rooster schoon? En wanneer moet je het vlees om draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips
-
PREMIUMVoor jou getest
Nooit meer smaakloze mozzarella. Kaasmeester Van Tricht test 10 soorten en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong”
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de ultieme smaak- en bewaartips. “Kwalitatieve mozzarella begint te lekken als je erop duwt.” -
Van salade met gegrilde groenten tot homemade dumplings: deze 5 gerechten van onze HLN-chefs helpen je volgende week uit de nood
Zomerse temperaturen vragen om even zomerse gerechten. Dek je terrastafel en serveer het verrassende gehaktbroodje met perziken van Piet Huysentruyt, de salade met gegrilde groenten, rode pesto en burrata van Sandra Bekkari of de homemade dumplings met scampi van Jelle Beeckman om het extra exotisch te maken. Ideaal om volgende week naar uit te kijken na een drukke werkdag! -
Independer
Tot wel 500 euro duurder: waarom kost het meer om een cabrio te verzekeren? En hoe druk je tóch de prijs?