Pasta met bietjes en kabeljauw.
Volledig scherm
Pasta met bietjes en kabeljauw. © Ramon Beuk


Sporten? Met deze stevige pasta met kabeljauw houd je het goed vol

ReceptDe Nederlandse chef-kok Ramon Beuk gaat op bezoek bij huisarts Rutger Verhoeff om hem te vragen naar de beste ingrediënten om de verschillende momenten van de dag door te komen.  De beste voorbereiding voor intensief sporten? Pasta met biet en kabeljauw.

 1. Kopje, iemand? Volgens nieuwe studie brengt gematigd koffiedrinken tal van gezondheidsvoordelen met zich mee

  Kopje, iemand? Volgens nieuwe studie brengt gematigd koffiedrin­ken tal van gezond­heids­voor­de­len met zich mee

  Over het zwarte goud doen heel wat mythes de ronde. Voor sommigen geldt: nooit genoeg koffie, terwijl anderen het drankje juist volledig afzweren. Maar er is goed nieuws voor zij die wel houden van een kopje of twee (of drie). Want een nieuwe studie heeft uitgewezen dat gematigde koffiedrinkers minder risico lopen op beroertes en andere dodelijke hart- en vaatziekten.
 2. Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterrenchef geeft advies
  PREMIUM

  Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterren­chef geeft advies

  Telkens het mosselseizoen opent, staan we als Belgen te popelen om het nieuwe zwarte goud als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar was dat niet anders. Het nieuwe pop-uprestaurant Moules // Frites van chefs Sergio Herman en Syrco Bakker op het strand van Zeebrugge was vrijwel meteen uitverkocht. De ideale aanleiding om met Syrco het waarheidsgehalte van enkele fabels over mosselen af te toetsen. Mogen we echt enkel mosselen eten in maanden met een ‘r’? Hoe weet je of een mossel slecht is? En wat is de beste manier om mosselen te reinigen ?