Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia, hier op domein Clos d’Opleeuw, bezocht 9 Belgische wijnhuizen. Ze licht telkens een wijntje toe waar ze fan van is én legt uit waarom dat glas van eigen bodem een aanrader is.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia, hier op domein Clos d’Opleeuw, bezocht 9 Belgische wijnhuizen. Ze licht telkens een wijntje toe waar ze fan van is én legt uit waarom dat glas van eigen bodem een aanrader is. © Steven Richardson

“Bijna niet te geloven dat dit van Belgische makelij is”: huissommelier Sepideh tipt 9 lokale wijnen die hun prijs waard zijn

Wie dacht op vlak van wijn niet lokaal te kunnen kopen: deze 9 Belgische wijndomeinen produceren zelf zo'n 8.000 tot 100.000 flessen per jaar. Het prijskaartje is een tikkeltje hoger dan in de supermarkt, maar volgens huissommelier Sepideh is het dat ook zeker waard. Zin om zelf Belgisch te proeven? Dan schrijf je deze 9 wijnen graag op je lijst. “Wauw. Als je aan deze wijn ruikt, springt hij bijna uit het glas: zoveel diepgang!”