Hoe kies je de beste peper?
Volledig scherm
Hoe kies je de beste peper? © Shutterstock / Pit&Pit

“Bij gemalen peper is er al kwaliteitsverlies zodra het in het potje wordt gedaan”: hoe kies je goede peper?

Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is.

 1. Heb je last van vage buikpijn en krampen? Misschien is het wel een lintworm: “Ze kunnen tot 10 meter lang worden”
  PREMIUM

  Heb je last van vage buikpijn en krampen? Misschien is het wel een lintworm: “Ze kunnen tot 10 meter lang worden”

  Zo’n 11.000 Belgen per jaar kampen volgens Gezondheid en Wetenschap naar schatting met een lintworm. Over die parasiet doen de wildste verhalen de ronde. Klopt het dat je ervan afvalt omdat die lintworm je eten ‘opeet’? En heb je dan veel meer honger dan normaal? Professor Danny De Looze (UZ Gent) legt uit hoe je een lintworm herkent en hoe je ervan afgeraakt. “Meestal krijg je pas klachten als de lintworm heel groot geworden is.”
 2. Meer dan frietjes en chocolade: 8 verrassende producten die in België gemaakt worden. “Deze kaas wint internationaal veel prijzen”
  PREMIUM

  Meer dan frietjes en chocolade: 8 verrassen­de producten die in België gemaakt worden. “Deze kaas wint internatio­naal veel prijzen”

  Wie aan Belgische foodproducten denkt, komt al snel uit bij bier, wafels, chocolade of frietjes. Toch zit er veel meer in ons land dan je denkt. Volgens Tony Le Duc van Terroir.be zijn Belgische streekproducten aan een revival bezig. “Driekwart van de producenten zijn jonge mensen tussen de 25 en 35 jaar", vertelt hij. Welke producten zijn aan een opmars bezig? We zetten 8 verrassende toppers op een rijtje. “Dit is het huisaperitief van high-end cocktailbars en sterrenrestaurants.”