PREMIUM
Biersommelier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: “Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils”
Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
Sofie Vanrafelghem deelt ook steeds haar 10 favoriete bieren van de andere provincies. Welk bier uit jouw streek is je geld waard?
• West-Vlaanderen
• Antwerpen
• Oost-Vlaanderen
• Vlaams-Brabant
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De klassieke Sprite zal binnenkort niet meer hetzelfde smaken
Coca-Cola kondigt aan dat de smaak en samenstelling van de klassieke limoenfrisdrank Sprite zal veranderen. Waarom tweaken ze dit ‘succesrecept’? En wat kunnen we verwachten van de 'nieuwe’ smaak? -
“Je kop koffie in de ochtend stimuleert je vetverbranding”: tenminste, als je hem op de juiste manier drinkt
Ben jij van het type: niets zo goed als een kop koffie om je dag mee te starten? Nieuw onderzoek aan de Universiteit van Exeter suggereert dat cafeïne niet alleen een mentale boost geeft, maar dat het ook je vetgehalte en het risico op diabetes type 2 kan verlagen. Helpt jouw bakje troost je écht vet verliezen? En geldt dat voor elk type koffie? Diëtist Michaël Sels legt uit. -
Klaar voor de lente? Dit zijn de 3 grootste tassentrends voor dit seizoen
De lente is in het land. Tijd om je wintergarderobe in te ruilen voor een zonnigere kleerkast. Een nieuwe handtas fleurt je outfit instant op. Benieuwd naar de tassentrends dit seizoen? Die beloven veel goeds. Van handtassen zo fluffy als een kussen tot héél veel glitters: dit zijn de drie opvallendste lententrends. -
-
Mijntelco
Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn. -
PREMIUM
Van Taiwanees tot Libanees: reis de wereld rond voor amper 18 euro met deze 5 recepten van onze HLN-chefs
Even geen zin in een klassieke varkensmignonette of doodgewone spaghetti? Met de recepten van onze HLN-chefs breng je komende week een beetje extra sensatie op tafel. Sandra Bekkari fleurt haar varkensmignonette op met blauwe druiven, Piet Huysentruyt legt uit hoe je penne puttanesca maakt als een echte Italiaan en Jelle Beeckman zet de reis rond de wereld verder met Taiwanese popcornkip. Smakelijk! -
Waarom zijn hopscheuten maar zo kort in het seizoen én zo duur?
Nog tot begin april loopt het seizoen van de exclusieve hopscheut. Een Belgische delicatesse, waar sterrenchefs veel geld voor willen neertellen. Voor 1 kilo betaal je op dit moment meer dan 100 euro. Maar hoe komt het dat een schijnbaar simpele scheut zo duur kan zijn? En hoe kan je het toch op een eenvoudige én goedkope manier thuis klaarmaken? Wij vroegen raad aan telers Benedikte Coutigny en Paul Temmerman. -
PREMIUM
EXCLUSIEF. Hoofdinspecteur van Michelin deelt blik achter de schermen. Hoe beslissen ze wie een ster krijgt? “We gaan nooit een dame blanche bestellen”
Vandaag werd bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren kregen of verloren én wie de nieuwkomers waren dit jaar. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens voor een blik achter de schermen van de organisatie. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op haar best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil?