World Chocolate Day vandaag: chocolatier Dominique Persoone neemt je mee door alles wat je moet weten over de lekkernij.
Volledig scherm
PREMIUM
World Chocolate Day vandaag: chocolatier Dominique Persoone neemt je mee door alles wat je moet weten over de lekkernij. © The Chocolate Line / Steven Richardson

“Betekent witte neerslag dat je chocolade slecht is?”: Chocolatier Dominique Persoone geeft 8 tips om maximaal te genieten van puur, wit of melk

Wereld Chocolade DagWie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.”

  1. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast

    IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineel­ste smaken uit de kast

    Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend?
  2. WEEKENDTIP. 8 adressen waar je zélf je groenten, fruit en kruiden kan gaan plukken: hoeveel kost dat en waarom zou je dit overwegen?

    WEEKENDTIP. 8 adressen waar je zélf je groenten, fruit en kruiden kan gaan plukken: hoeveel kost dat en waarom zou je dit overwegen?

    De tweede helft van de zomervakantie wordt ingezet: hoog tijd om weer op zoek te gaan naar nieuwe activiteiten om die maand mee te vullen. Wat dacht je van zélf je groenten en fruit oogsten of een mandje vol kruiden bij elkaar plukken? Ons land barst van de plukboerderijen waar je voor een kleine vergoeding verse groenten en kruiden kan gaan plukken. Hoeveel kost dat, waar vind je een boerderij in jouw buurt en hoe werkt dat precies? Onze culinair journaliste zocht het uit.
  1. Van aardbeientiramisu van Ottolenghi tot mini pavlovas van Nigella Lawson: 5 verfrissende desserts met zomers fruit

    Van aardbeien­ti­ra­mi­su van Ottolenghi tot mini pavlovas van Nigella Lawson: 5 verfrissen­de desserts met zomers fruit

    In de zomer hebben we doorgaans minder honger wanneer het warm is, maar een fris dessertje smaakt altijd. Chefs zoals Ottolenghi, Nigella Lawson en Donna Hay zorgen met veel plezier voor inspiratie wanneer je geen zin hebt in een zware chocolademoelleux. Van een zomerse tiramisu met aardbeien tot een tarte tatin met perzik na de barbecue: met deze 5 fruitige desserts scoor je sowieso.
  2. Deze 8 producten bevatten meer ‘stiekeme suikers' dan je denkt: “En als een lightproduct minder suiker bevat, zit er wel meer van iets anders in, zoals vet”
    PREMIUM

    Deze 8 producten bevatten meer ‘stiekeme suikers' dan je denkt: “En als een lightpro­duct minder suiker bevat, zit er wel meer van iets anders in, zoals vet”

    Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt.