Elke week neemt HLN Eten één ingrediënt onder de loep om te kijken of je er op kan besparen. Deze week: melk
Volledig scherm
Elke week neemt HLN Eten één ingrediënt onder de loep om te kijken of je er op kan besparen. Deze week: melk © Shutterstock

Besparen op ingrediënten zoals melk in de supermarkt? Dankzij deze tips van onze budgetcoach lukt het

Kan het goedkoper?Omdat alles duurder wordt, ook de prijs van onze boodschappen, nemen we bij HLN Eten elke week één basisproduct onder de loep. Waarom betaal je meer voor dat product? En zijn er trucjes om er toch nog op te besparen?  Vandaag op het boodschappenlijstje: verse melk, die in prijs 10 procent is gestegen.

 1. Dermatologen zien ‘Margarita brandwond’ opduiken: wat is dat en hoe kan je het vermijden? “Blijft soms weken tot maanden zichtbaar”

  Dermatolo­gen zien ‘Margarita brandwond’ opduiken: wat is dat en hoe kan je het vermijden? “Blijft soms weken tot maanden zichtbaar”

  Op TikTok gaat het verhaal van het drinken van een cocktail met een pijnlijke afloop viraal. Een meisje getuigt hoe ze na een drankje met limoen plots donkerkleurige, pijnlijke plekken rond haar mond opmerkt. De oorzaak volgens de dokter: fytofotodermatitis. Maar hoe ontstaat die huidallergie? En wat heeft die limoen daarmee te maken? Dermatoloog Thomas Maselis legt het voor ons uit. “Alleen wat limoensap dat aan je handen blijft plakken in de zon is al voldoende.”
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.