Bak kabeljauw in de oven met zalmboter van Piet Huysentruyt
ReceptPiet Huysentruyt weet wel hoe hij kabeljauw moet klaarmaken. Met dit recept voor kabeljauw uit de oven scoor je gegarandeerd bij vrienden en familie.
Bereidingstijd: tussen 15 en 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten voor kabeljauw met zalmboter
• 4 kabeljauwfilets
• een schijfje gerookte zalm
• 2,5 dl room
• 1 blokje groentebouillon
• 2,5 dl witte wijn
• 30 g bloem
• 30 g boter
• 1 prei
• 1 wortel
• 2 sjalotten
Zo maak je het
• Mix voor de zalmboter een schijfje gerookte zalm met 2 el room tot je een mooie massa hebt
• Snij de groenten fijn en stoof groenten aan in een beetje olijfolie. Leg ze onderaan in een ovenschaal.
• Maak een roux door de boter te smelten en de bloem erdoorheen te roeren. Neem daarna van het vuur en voeg de witte wijn en het water toe. Roer de groentebouillon erdoorheen en laat de saus opkoken.
• Doe de room bij de saus en roer de zalmboter erdoor.
• Leg de vis op de groenten in de ovenschotel. Giet de saus erover. Zet 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“3 tot 4 kopjes koffie per dag moet kunnen”: maar wat doét cafeïne precies met je lichaam? Diëtist scheidt feiten van fabels
-
Recept
Zelfgemaakte tongrolletjes: duurzaam en lekker
Chef-kok Seppe Nobels heeft als doel om gezonde en duurzame voeding de normaalste zaak van de wereld maken. Seppe Nobels maakt van oeroude Belgische klassiekers een duurzaam recept. Deze keer: tongrolletjes. -
PREMIUM
Hoe maak je thuis het best een sappige kip in de oven? Expert legt het stap voor stap uit
Gooi je regelmatig overschotjes kip weg als je een heel exemplaar koopt? Dan is dat zonde én meteen ook geld in de vuilbak. “Je kan een volledige kip van vel tot karkas verwerken in smakelijke maaltijden”, tipt Helena De Ridder van kiprestaurant Roti Deli en Foodbar. Ze deelt 6 tips om er de meest sappige en malse delen uit te krijgen én een recept voor sticky chicken wings. “Als je de aparte delen aankoopt, betaal je dubbel zo veel als voor een volledige kip.” -
-
Spaargids.be
Tot 2,55% rente op een termijnrekening: een goede beslissing? Of kies je toch beter voor een spaarrekening?
De rentevoeten zijn de voorbije weken aanzienlijk gestegen. Is het dan interessant om nu al een termijnrekening te openen? Of blijf je je geld nog altijd beter op een spaarrekening parkeren? Spaargids.be geeft advies. -
Welke voedingsmiddelen ontploffen als je ze in de microgolfoven steekt?
Van snel iets ontdooien tot een kant-en-klare maaltijd opwarmen: de microgolfoven of magnetron is voor veel Belgen onmisbaar in de keuken. Maar opgelet, mag niet zomaar alles in het toestel steken. Sommige materialen en voedingswaren kunnen namelijk voor ernstige ongelukken zorgen. Onze journalist zocht uit wat je wel en niet in die microgolf mag schuiven. -
Recept
Gezonde versie van een klassieker: witloof in de oven
Chef-kok Seppe Nobels heeft als doel om van gezonde en duurzame voeding de normaalste zaak van de wereld maken. Seppe Nobels maakt van oeroude Belgische klassiekers een duurzaam recept. Deze keer maakt hij witloof in de oven. -
Tweakers
Vederlicht of een vouwbaar scherm: deze fancy laptops zijn absolute aanraders volgens onze techexpert
De meeste mensen kijken bij de keuze van een laptop – en terecht – naar hoe vlot het toestel werkt. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Wil je kunnen uitpakken met een fancy laptop? Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers kiest drie unieke toestellen uit die je nu kunt kopen. Opgelet: goedkoop kom je er hier niet vanaf.