Axl Peleman (52) en Bart De Wever (52) getuigen over hoe ze stopten met alcohol en de impact daarvan op hun lichaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Axl Peleman (52) en Bart De Wever (52) getuigen over hoe ze stopten met alcohol en de impact daarvan op hun lichaam. © Steven Richardson

Axl Peleman (52) en Bart De Wever (52) vertellen waarom ze geen alcohol meer drinken: wat is de impact daarvan op je lichaam?

Van Dry January tot Tournée Minérale: een maand lang geen alcohol drinken wordt elk jaar opnieuw aangemoedigd. Voor Axl Peleman en Bart De Wever is daarentegen élke maand een alcoholvrije. Ze vertellen over hun beslissing om te stoppen met alcohol en welke veranderingen dat voor hen heeft meegebracht. Professor huisartsgeneeskunde Bert Aertgeerts legt ook uit wat langdurig drinken met je doet: “In het slechtste geval krijg je schade aan de hersenen die leidt tot geheugenstoornissen.”

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. “Je lever geeft weinig signalen als er iets mis mee is, daarom heb je het vaak niet door”: hoe herken je leverschade? En welke voeding helpt (niet)?
  PREMIUM

  “Je lever geeft weinig signalen als er iets mis mee is, daarom heb je het vaak niet door”: hoe herken je leverscha­de? En welke voeding helpt (niet)?

  Wie een glaasje te veel gedronken heeft, maakt vaak al lachend de opmerking “dat het niet goed voor de lever geweest zal zijn”. Maar wat klopt daarvan? En zijn er nog andere voedingsmiddelen die onze lever meer kwaad dan goed doen? Maag-, darm- en leverspecialist Maridi Aerts (UZ Brussel) legt uit hoe je schade herkent. “Op lange termijn is levercirrose dodelijk, terwijl je het met acht simpele tips kan voorkomen.”