Aubergine met Parmezaan, mozzarella en tomatensaus in de oven
ReceptMet deze aubergine in de oven, waan je je helemaal aan de Middellandse Zee. Het recept heeft een mediterraans tintje, wat perfect bij de groente past.
Bereidingstijd: tussen 15 en 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten voor aubergine met Parmezaan, mozzarella en tomatensaus in de oven
• 2 aubergines
• 2 bolletjes mozzarella
• parmezaanse kaas
• tomatensaus (vers of uit de winkel)
• basilicum
• pomodorikruiden
Bereiding
• Snijd de aubergines in dunne plakjes.
• Grill de plakjes gaar in een pan in olijfolie.
• Schik de tomatensaus, mozzarella, parmezaan, aubergines en basilicum in laagjes in een ovenschotel.
• Zet dit onder de grill in de oven voor zo’n 5 minuten tot de kaas mooi gesmolten is.
• Serveer de aubergine meteen.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van raviolilasagne tot snelle naanpizza: 5x snelle fastfood die op amper 30 minuten klaar is
Fastfood hoeft heus geen snelle, vette hap te zijn. Wie het slim aanpakt, tovert in nog geen halfuur een voedzame maaltijd op tafel. Ons advies? Kook een dubbele portie, want iedereen zal meer willen. En zo heb je meteen een extra portie voor wanneer zelfs dat halfuurtje koken er te veel aan is. Ready, set, cook! -
Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen”
Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? -
Recept
Groenten in de oven met feta van Pascale Naessens
Deze groenten in de oven van Pascale Naessens zijn een genot om te eten. Het recept heeft een mediterrane toets, waardoor je je meteen aan de Middellandse zee waant! -
-
Recept
Gekookte bloemkool met garnaaltjes van Piet Huysentruyt
Gekookte bloemkool is enorm lekker, maar hoe combineer je zoiets? Piet Huysentruyt heeft een recept waar hij bloemkool kookt en serveert met garnaaltjes. -
Independer
Een nieuwe auto leasen of kopen? Dit is het verschil
Een wagen kopen en goed onderhouden kost behoorlijk wat geld en tijd. Daarom loont het ook als particulier de moeite zowel een offerte te vragen voor een autolening als voor een leasingformule. Maar waarin zit het verschil? Independer.be legt uit. -
Livios
Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op. -
HLN Shop
Het waterkussen: helpt het jou naar een zalige nachtrust? Of ga je beter voor een ander type kussen?
Het hoofdkussen speelt een sleutelrol bij een kwalitatieve nachtrust. Maar veel geld hoef je daar volgens Laurens Habers, kinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen, niet per se aan uit te geven. HLN Shop vroeg hem hoe je dan wel het beste hoofdkussen herkent.