Alsof pizza met ananas nog niet gek genoeg was: dit zijn de 10 meest opvallende pizzatoppings ter wereld
Vrijdag! De kans is groot dat er vanavond pizza of frietjes op het menu staan. Maar... wat als je die twee kan combineren? Deze lijst met 10 meest opvallende pizzatoppings ziet daar alvast geen graten in. Of net wel, want ook vis als topping is tegenwoordig niet meer zo raar. Welke probeer jij vanavond uit?
Voor een lekkere pizza is een basis van tomatensaus al lang geen vereiste meer. Tegenwoordig zie je die toppings ook uitgespreid worden over een laagje pesto, barbecuesaus, bechamelsaus of zelfs bloemkoolsaus. Sommige pizza’s lijken dan weer eerder op een dessert: gegrilde blauwe bessen, honing en geitenkaas op een bodem van zuurdesem zijn geen uitzondering meer. Of een basis van één grote chocoladekoek of cookie dough, met daarop wat chocoladestukjes, Smarties of aardbeien met chocoladesaus: alles kan.
Dan hebben we het nog niet eens gehad over de creativiteit met pizzakorsten of toppings. Als jij dacht dat ananas in die laatste categorie al controversieel was, dan heb je zeker deze 10 toppings nog niet eerder gezien.
1. Scampi’s
Bij ons niet zo bekend, maar in Aziatische landen zoals Japan en Zuid-Korea wel erg geliefd: pizza met vis. Scampi’s zijn er een grote favoriet. Steeds vaker duiken recepten voor scampi-pizza ook bij ons op. Zelfs ‘pizza diabolique’ behoort vandaag tot de mogelijkheden.
2. Vol-au-vent
Een Belgische klassieker zoals vol-au-vent smaakt iedereen wel eens, deze pizzavariant kan dus niet ontbreken. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kan je vol-au-ventpizza bestellen. Al geprobeerd?
3. Cheeseburger
Voor als jij en je partner niet kunnen beslissen over wat jullie willen eten, of als je gewoon trek hebt in beide: cheeseburgerpizza. Waarom niet?
4. Frietjes
Dit valt ongeveer onder dezelfde categorie als de twee voorbeelden hierboven, maar past nog nét iets beter bij onze Vlaamse keuken: pizza met frietjes! Dit hoeft eigenlijk helemaal niet zo’n raar idee te zijn. De frietjes komen er heerlijk uit wanneer je ze even meebakt in de oven. Laat ons je niet stoppen om stukjes biefstuk toe te voegen, kwestie van klassiekers in ere te houden.
5. Nacho’s
Pizza met nacho’s kan je op drie manieren interpreteren. Je kan nachosaus toevoegen, enkele krokante nachochips toevoegen aan een pizza margherita, of gewoon een compleet nachorecept op je pizzadeeg gieten. Serveer met de juiste dips, en smullen maar! Aperitief en hoofdgerecht in één: makkelijk om te serveren.
6. Aardappelen
Het zou je verbazen hoe populair pizza met aardappelen is. Het is slim om de dunne schijfjes of kleine blokjes nog even te bakken voor je ze aan de pizza toevoegt. Werk af met look en rozemarijn, en hup, de oven in!
7. Insecten
Insecten zijn véél minder populair in de keuken dan aardappelen! Maar als je besluit om de krokante beestjes met nootachtige smaak op je pizza te leggen, ben je zeker niet de eerste. Op dit moment mogen Europeanen officieel drie soorten insecten eten: de treksprinkhaan, de huiskrekel en de gele meelworm. Bon appétit!
8. Inktvis
Laat je fantasie de vrije loop met inktvis als pizzatopping. Gebakken of gefrituurde inktvisringen vormen – eventueel met nog andere zeevruchten – volgens sommigen een prima topping. Als je echt graag experimenteert, kan je zelfs inktvisinkt gebruiken op je pizzabodem. Als pizza bianca bestaat, moet zwarte pizza ook kunnen.
9. Alligators, kikkers en slangen
Als je “alligatorpizza” intikt op Instagram en ziet dat de hashtag al meer dan 100 keer werd gebruikt, slaak je toch wel even een zucht. Maar goed, bij ons zal je het niet meteen op de kaart zien staan, maar in het zuiden van de Verenigde Staten maken ze pizza met stukjes vlees van alligators of pythons. Het ziet er gelukkig smakelijker uit dan het klinkt.
10. Noedels
Lust je graag wat koolhydraten bij je koolhydraten? Leg dan toch gewoon wat noedels op je pizza. Voeg eraan toe wat je anders door je noedels mengt – bijvoorbeeld stukjes kip, ei, chilivlokken, sojascheuten, suikererwten en natuurlijk sojasaus – en opdienen maar!
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Deze ziekenfondsen betalen zelfs je zonnebril op sterkte terug
-
PREMIUM
Van het deeg tot de kaas: hoe maak je zélf de lekkerste pizza? “Turks brood is een betere bodem dan kant-en-klaar deeg”
Deze koude temperaturen doen je ongetwijfeld verlangen naar zon en vakantie. Die zuiderse temperaturen breng je makkelijk zelf in je huiskamer in de vorm van een verse pizza. Maar hoe begin je daaraan? “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders", belooft Jelle Beeckman. In 5 eenvoudige stappen gidst hij je naar een krokant exemplaar. Hoe maak je het deeg? En welke toppings laat je beter weg? -
Livios
"Hoe goedkoper een haag is, hoe meer onderhoudskosten je mag verwachten": tuinaannemer geeft tips voor het kiezen van de beste soort voor jouw tuin
In de lente krijgen onze planten frisse, groene bladeren en zie je overal de bloesems opduiken. Het is nu dan ook hét ideale moment om na te denken over welke haagplanten het beste bij je tuin passen. Maar hoe kies je uit die eindeloze lijst met soorten? En hoe voel je dat dan in je portemonnee? Bouwsite Livios vroeg tuinaannemer Jeamie Hendrickx naar zijn beste tips. -
-
PREMIUM
Expert doorprikt 8 feiten en fabels over honing: is het gezonder dan kristalsuiker? En kan het hooikoorts genezen?
-
Mijnenergie
Sociaal tarief verdwijnt: hoe weet je of jij vanaf juli opnieuw de volle pot betaalt voor energie?
Voor bijna een half miljoen Belgen valt op 1 juli het doek over het sociaal energietarief. Zij vallen dan terug op de commerciële energieprijzen en betalen in één klap een pak meer. Voor aardgas loopt het verschil zelfs op tot 1.000 euro per jaar. Maar hoe weet je of jij tot die groep behoort en wat onderneem je in dat geval het best? Mijnenergie.be zocht het voor je uit. -
PREMIUM
WHO roept op om minder suikervervangers te consumeren: hoe gezond zijn ze écht? En in welke producten vind je ze allemaal?
Kies jij regelmatig voor cola zero of een product met een ander alternatief voor ‘echte’ suiker, omdat je denkt dat dit gezonder is? Dan is dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie geen goed idee. “Vrije suikers door vervangsuikers inruilen, helpt niet met gewichtsverlies op lange termijn en is zéker niet gezonder”, waarschuwen ze in een nieuw rapport. Wat zit er in die soort suiker? En welk effect hebben ze op je lichaam? Voedingsspecialist Christophe Matthys van UZ Leuven legt uit. -
Feit of fabel: kan je bijkomen als je niet lang genoeg kauwt op wat je eet?