De meelwormburger kan je makkelijk zelf bereiden volgens het recept van insectenverkoper Maarten Debie.
Volledig scherm
PREMIUM
De meelwormburger kan je makkelijk zelf bereiden volgens het recept van insectenverkoper Maarten Debie. © rv/ Getty Images

“Als je die wormen ziet, is het even doorbijten maar eigenlijk eten we al jaren insecten”: experts vertellen hoe je ze best klaarmaakt

Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn.  

 1. Dit zijn de culinaire plekjes van schrijver Jan Van der Cruysse (61): “Er gaat niets boven een restaurant dat lekker én niet duur is”
  PREMIUM

  Dit zijn de culinaire plekjes van schrijver Jan Van der Cruysse (61): “Er gaat niets boven een restaurant dat lekker én niet duur is”

  “Ik rook niet, ik drink niet en ik zit niet achter andere vrouwen aan. Op restaurant gaan is mijn énige guilty pleasure”, zegt communicatieadviseur en schrijver van misdaadromans Jan Van der Cruysse (61). “Ik vrees dat ik echt verslaafd ben aan lekker eten. Ik moet wel opletten dat het niet vroeg of laat ook mijn dood betekent, want ik eet veel te veel.” En waar hij dat het liefst doet, ontdek je hier.
 2. 7 op de 10 Belgen hebben te hoge cholesterol: cardioloog legt uit met welke voeding je hem verlaagt
  PREMIUM

  7 op de 10 Belgen hebben te hoge choleste­rol: cardioloog legt uit met welke voeding je hem verlaagt

  Eerst het slechte nieuws: de kans dat ook jij met te hoge cholesterol rondloopt, is groot. Ongeveer 70% van de bevolking heeft namelijk te hoge cholesterolwaarden. En dat is niet zo onschuldig, want “hoe hoger je cholesterol, hoe groter je kans op hart- en vaatziekten,” legt cardioloog Ernst Rietzschel uit. Het goede nieuws? Met een gezondere levenswijze kan je de cholesterol in je bloed een béétje doen zakken. De prof legt uit wat je zelf kan (en moet) doen.
 3. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.