Wout Bru vertelt over zijn passie voor eten: “Stoofvlees met frietjes. Dat zou ik altijd kunnen eten.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wout Bru vertelt over zijn passie voor eten: “Stoofvlees met frietjes. Dat zou ik altijd kunnen eten.” © © Bart Leye

“Als ik kon kiezen, zou ik hetzelfde doen als vandaag: het mekka van de gastronomie in de Ardennen uitbouwen”: 10 vragen aan topchef Wout Bru

Voor chef Wout Bru (53) kan het jaar 2023 alvast niet meer stuk, nadat hij een ster in de wacht sleepte met zijn restaurant Le Grand Verre (*). HLN Eten sprak exclusief met de chef over de restaurants op zijn wishlist en zaken in zijn carrière die hij graag anders had aangepakt. We schotelen hem 10 vragen voor die een inkijk geven in zijn passie voor eten én hij deelt een exclusief recept. “Aan foodtrends doe ik niet mee. Fermenteren is hip , maar is dat daarom altijd lekker?”

 1. Expert doorprikt 8 feiten en fabels over honing: is het gezonder dan kristalsuiker? En kan het hooikoorts genezen?
  PREMIUM

  Expert doorprikt 8 feiten en fabels over honing: is het gezonder dan kristalsui­ker? En kan het hooikoorts genezen?

  Van 28 mei tot 4 juni is het de week van de bij. En wie bij zegt, zegt honing. Met de lekkernij ben je wel even zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die erover de ronde doen. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker, kan het keelpijn genezen en nooit vervallen. Maar klopt dat wel? Honingexpert Wim Reybroeck scheidt 8 feiten van fabels: “De enzymen die bijen toevoegen aan honing zijn goed voor je lichaam.”
 2. Kaat Bollen viel 15 kilo af dankzij intuïtief eten: waarin verschilt het van een dieet? En kan dit wél werken op lange termijn?
  PREMIUM

  Kaat Bollen viel 15 kilo af dankzij intuïtief eten: waarin verschilt het van een dieet? En kan dit wél werken op lange termijn?

  Seksuologe Kaat Bollen vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze 15 kilo vermagerde dankzij een intuïtief ‘dieet’. Een eetpatroon dat je eigenlijk géén dieet kan noemen, aangezien je volgens deze visie alles kan eten wat je wil. “Ik was niet meer de beste versie van mezelf”, vertelt Kaat in de video. “Nu heb ik die teruggevonden.” Wat is dat intuïtief eten precies? En hoe komt het dat frietjes met stoofvlees uit de frituur toch voor gewichtsverlies zorgt? Diëtiste Sanne Mouha legt uit.