Een pak frieten met een stevige klodder mayonaise.
Volledig scherm
Een pak frieten met een stevige klodder mayonaise. © ThinkStock

Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.

131 reacties

 • Jurgen Nijs

  1 maand geleden
  Frietjes in de airfryer thuis... veel beter en spotgoedkoop
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Ik kweek zelf aardappels en bak thuis zelf frieten. Veel lekkerder. En die vleessnacks waar amper vlees in zit bedank ik ook voor. En nog een klets goedkoper ook.
 • Daniel Bamps

  1 maand geleden
  Ik dacht altijd dat er hier OVERAL in Belgie patatten gekweekt worden . Mij kan je niet wijsmaken dat de aardappelen die in de frituur gebruikt worden uit het buitenland komen .
 • Dirk Dierckx

  1 maand geleden
  Prijzen terug zakken? Dat gelooft niemand.
 • Luc van pelt

  1 maand geleden
  Blijkbaar komt alles nu uit Oekraïne en Rusland , doe vooral zo verder om de burger verder uit te melken , als jullie je eigen graf willen graven .
 1. Buiten eten vanavond met het warme weer? “Let op voor extra bacteriën op voeding”. FAVV deelt 7 tips om je eten niet te laten bederven

  Buiten eten vanavond met het warme weer? “Let op voor extra bacteriën op voeding”. FAVV deelt 7 tips om je eten niet te laten bederven

  Zomers temperaturen vragen om gezellige etentjes in de buitenlucht. Jammer genoeg komen er samen met de hitte ook sneller ongewenste gasten over de vloer, zoals bacteriën en insecten. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) deelt daarom zeven tips om je lunch of diner zo veilig mogelijk te laten verlopen. “Zelfs hoe je je boodschappen doet, maakt al verschil uit voor hoelang je eten goed blijft bij warm weer.”
 2. Geen 300 euro uitgeven en geen wachtlijst? Bij deze 4 fastfood-adresjes van sterrenchefs tafel je zonder reservatie én betaalbaar
  PREMIUM

  Geen 300 euro uitgeven en geen wachtlijst? Bij deze 4 fast­food-adres­jes van sterren­chefs tafel je zonder reservatie én betaalbaar

  Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze vier fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.