Een pak frieten met een stevige klodder mayonaise.
Volledig scherm
Een pak frieten met een stevige klodder mayonaise. © ThinkStock

Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.

131 reacties

 • Jurgen Nijs

  1 maand geleden
  Frietjes in de airfryer thuis... veel beter en spotgoedkoop
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Ik kweek zelf aardappels en bak thuis zelf frieten. Veel lekkerder. En die vleessnacks waar amper vlees in zit bedank ik ook voor. En nog een klets goedkoper ook.
 • Daniel Bamps

  1 maand geleden
  Ik dacht altijd dat er hier OVERAL in Belgie patatten gekweekt worden . Mij kan je niet wijsmaken dat de aardappelen die in de frituur gebruikt worden uit het buitenland komen .
 • Dirk Dierckx

  1 maand geleden
  Prijzen terug zakken? Dat gelooft niemand.
 • Luc van pelt

  1 maand geleden
  Blijkbaar komt alles nu uit Oekraïne en Rusland , doe vooral zo verder om de burger verder uit te melken , als jullie je eigen graf willen graven .
 1. Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken
  PREMIUM

  Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken

  De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.”
 2. Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”

  Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Mid­den-Oosterse klassie­kers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”

  Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.”