Een groot deel van onze voeding verdwijnt ten onrechte de vuilbak in, omdat we het verschil niet kennen in houdbaarheidsdata. Professor Frank Devlieghere legt uit.
Volledig scherm
Een groot deel van onze voeding verdwijnt ten onrechte de vuilbak in, omdat we het verschil niet kennen in houdbaarheidsdata. Professor Frank Devlieghere legt uit. © Shutterstock / RV

7 op de 10 Belgen vinden houdbaarheidsdata op verpakkingen verwarrend: hoe lees je ze juist?

74 procent van de Belgen kent het verschil niet tussen ‘THT’ en ‘TGT’ op een verpakking. Dat blijkt uit een onderzoek van Lidl, naar aanleiding van de Dag Tegen Voedselverspilling op donderdag 29 september. Wat is het verschil tussen beide? En is die datum altijd definitief of kan je soms nog langer van het product eten? Professor Frank Devlieghere legt uit.

  1. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet

    “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet

    De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en drie exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’.