7 monden voeden? Het kost Hannelore en Andy 480 euro per week: “We zouden veel geld kunnen besparen, maar vers en lekker is belangrijker”
Tot vorig jaar leefde het gezin van Andy en Hannelore ‘uit de diepvries’. Ze kochten vlees en diepvriesgroenten en maakten op basis van die aankopen een weekmenu met elke week één restjesdag. Een halfjaar geleden gooiden ze het roer om: ze schakelden de diepvriezers uit en begonnen volop vers te koken. Niet evident, als je zeven monden te eten moet geven. Hoe houden ze dat betaalbaar? En hoeveel bedraagt hun eetbudget om daarin te voorzien?
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Hannelore, Andy en hun vijf kinderen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nieuwste, hippe restaurantgids bundelt de lekkerste Belgische adresjes van stad tot dorp: “Zolang de plek maar lekker, uniek, levendig en overtuigend is”
-
PREMIUM21
Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populairste groenten en fruitsoorten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?
Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.” -
PREMIUM
Kunnen alcohol en suiker artritis verergeren? En wat kan je doen om de pijn te verminderen? "Er is maar één ding dat écht werkt”
3 tot 5 procent van de Belgische bevolking heeft last van reuma, een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen en ontstekingen in gewrichten, spieren en pezen. “De ziekte heeft een grote impact op je leven”, legt reumatoloog Peggy Jacques (UZ Gent) uit. “Er is geen specifieke oplossing, maar er zijn wél kleine dingen die je pijn kunnen verminderen.” Hoe herken je reuma? En welke voeding vermijd je best om het niet te krijgen? -
-
PREMIUM
Voor 167 euro per week koken voor 6 personen, Christof en Katrien leggen uit hoe ze dat doen: “Op deze manier ben je de inflatie soms te slim af”
-
Mijnenergie
Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
Daar zijn de eerste mosselen van het seizoen: “Een week langer moeten wachten dan normaal”
Grote mosselfans hebben een weekje langer moeten wachten dan normaal, maar zoals gewoonlijk wordt geduld beloond. Vandaag werden de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen opgehaald. “Een paar dagen zon doet veel, de schelpen zijn goed gevuld”, klinkt het bij kweker Jan Bout in Bruinisse. Hoelang moeten we nog wachten tot de mosselen van bodemcultuur? Wat is het verschil? En hoe maak je ze lekker klaar? -
Livios
Geen airco, maar toch een frisse woning? Deze negen tips helpen je op weg