6x smakelijk aftellen naar Kerstmis met deze lekkere adventskalenders: ga jij voor elke dag een chocolaatje of voor een nieuwe koffiesmaak?
1. Voor de theeliefhebber
Dankzij de Furoshiki Adventskalender van Thés de la Pagode tel je dagelijks af naar kerst met een heerlijk kopje thee erbij. Je ontdekt elke dag een andere theesoort of biogecertificeerde infusie. En om het aftellen net iets spannender te maken, vind je in 10 kalenders een bijzondere sleutel waarmee je een jaar lang gratis Thés de la Pagode kunt nippen.
Thés de la Pagode Furoshiki Adventskalender. € 22,15. In de biowinkel of via www.thesdelapagode.com.
2. Voor de foodie
Met de adventskalender van Oil & Vinegar hoeven foodies niet te wachten tot de eindejaarsfeesten om hun smaakpapillen te verwennen. In deze kalender zit niet alleen lekkere olijfolie verborgen, maar ook intense kruiden, smaakvolle azijnen en tal van nieuwe smaakmakers.
Oil & Vinegar Adventskalender 2022. € 69,95. Bij Oil & Vinegar.
3. Voor de zoete fijnproevers
Heerlijke grands crus chocolaatjes, karamel, pralines en andere zoete lekkernijen vind je in de betoverende adventskalender van Pierre Marcolini. Bovendien is al dat lekkers 100% made in Belgium én ecologisch verpakt.
Pierre Marcolini Adventskalender. € 54. In de boetieks of via eu.marcolini.com.
4. Voor de waterliefhebber
Meer water drinken, dat goede voornemen maak je waar met de adventskalenders van Waterdrop. In de kleine versie vind je 24 smaken microdrinks (blokjes smaakmakers) om je water een caloriearm aroma te geven. De grote versie bevat full size producten, een limited edition waterfles en exclusieve accessoires.
Waterdrop adventskalenders. Van € 19,90 tot € 139 . Via waterdrop.nl.
5. Voor de chocoholic
Niet 24, maar 25 (!) (h)eerlijke chocolaatjes in tien verschillende smaken zitten verborgen in de aftelkalender van Tony’s Chocolonely. Daarnaast krijg je er ook heel wat tips & tricks bij over hoe jezelf je steentje kan bijdragen tot meer duurzame chocolade.
Tony’s Chocolonely Adventskalender. € 14,99. In de supermarkt en via tonyschocolonely.com.
6. Voor de koffieliefhebber
In co-creatie met de Franse chocolatier Pierre Hermé stelde Nespresso een adventskalender samen met onder meer drie nieuwe blends en tal van andere vertrouwde koffiesmaken. Achter het laatste ‘deurtje’ zit er een heerlijke verrassing verborgen. Je kan kiezen tussen een versie met Original- of Vertuo-koffies. De kalender zelf is nadien herbruikbaar.
Nespresso x Pierre Hermé Adventskalender. € 47 (Original) of € 52 euro (Vertuo). In de boetieks of via nespresso.com.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken
De vraag ‘wat eten we vandaag’, passeert in elk gezin weleens tijdens de week. Wat dacht je van een broodje ‘pulled rabbit’ of een tempura met konijn? Van 25 januari tot 1 februari loopt de ‘Week van het konijn’ en voor die gelegenheid zet VLAM het Belgisch konijnenvlees extra in de kijker. Met deze drie recepten tover je eens iets anders op tafel dan de klassieker met pruimen. -
Gouden Cross
1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij. -
PREMIUM
Waar eet Qmusic-presentator Maarten Vancoillie? “Hier kom ik altijd voor een pizza met vol-au-vent!”
“Ik hou van lekker eten, maar kiezen waar we naartoe gaan of onthouden waar we goed getafeld hebben? Dat vind ik al een pak moeilijker”, lacht Qmusic-presentator Maarten Vancoillie (34). In deze 7 eetadressen doorheen heel ons land kan je hem regelmatig terugvinden. De opvallende rode draad? Comfortfood! -
-
12
“Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van sterrenrestaurants
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. -
Independer
Skivakantie: hier zijn winterbanden (en sneeuwkettingen) verplicht
Heel wat Belgen gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar ben je in orde met je winterbanden in de landen waar ze verplicht zijn? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Independer.be geeft een handig overzicht. -
PREMIUM
Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediterraanse dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jojo-effect
Al voor het zesde jaar op rij komt de mediterrane keuken als de grote winnaar uit de bus als het populairste én meest haalbare dieet volgens US News & Word Report. Wat heeft dit eetpatroon te bieden? En waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt met ‘We’re Smart® World’ volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. “Groenten en fruit spelen de hoofdrol, maar ook koolhydraten maken er absoluut deel van uit.” -
Livios
Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je zeker weten
Dat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en op de hoge energieprijzen hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar waarop moet je zeker letten bij de installatie? Bouwsite Livios vroeg het aan enkele specialisten.