Jean Van Nuffel van slagerij Van Nuffel in Mol, bakker Benny Swinnen en Steven en Greet Windey van Agra Claessens maken alledrie officieel erkende streekproducten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Van Nuffel van slagerij Van Nuffel in Mol, bakker Benny Swinnen en Steven en Greet Windey van Agra Claessens maken alledrie officieel erkende streekproducten. © Carline Vandercruysse / Steven Richardson / Carline Vandercruysse

5 Vlaamse makers van streekproducten over hun specialiteit: “Een scheutje van deze likeur in je glas cava is het perfecte aperitief”

De Antwerpse Handjes en het Brabants witlof kent iedereen, maar wist je dat er ook een Oost-Vlaamse aardappel en Vlaams-Brabants snoepje op de lijst van Vlaamse streekproducten staan? Met de sinds kort bekroonde Oostendse garnaalkroket erbij, staat de teller van erkende streekspecialiteiten op 197. Wij gingen langs bij vijf makers van streekproducten, verspreid over evenveel provincies om te horen hoé ze dat populaire product maken én hoe het op zijn lekkerst is. Inspiratie genoeg voor een culinair daguitstapje in eigen land.