PREMIUM
5 feiten en fabels over honing doorprikt door voedingsexperts: is het echt zoveel gezonder dan kristalsuiker?
Met honing zijn we wel een tijdje zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die de ronde doen over het voedingsmiddel. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker én krijgt het soms geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, maar wat is daarvan waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en voedingsexperte Karolien Olaerts scheiden 5 feiten van de fabels. “Honing bestaat voor een kwart uit water, suiker maar voor 1 procent.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijntelco
Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn. -
De klassieke Sprite zal binnenkort niet meer hetzelfde smaken
Coca-Cola kondigt aan dat de smaak en samenstelling van de klassieke limoenfrisdrank Sprite zal veranderen. Waarom tweaken ze dit ‘succesrecept’? En wat kunnen we verwachten van de 'nieuwe’ smaak? -
PREMIUM
HLN-chef Piet Huysentruyt kookte zondag exclusief voor onze koning in Zuid-Afrika: dit stond er op het menu. “Mooie mix van beide keukens”
Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. -
-
Waarom hebben sommige bananen van die witte draadjes als je ze pelt en andere niet?
Je hebt ze ongetwijfeld al eens opgemerkt: die lange, dunne en witte slierten aan een banaan. Soms zijn er bijna geen, de andere keer hangt je banaan er vol mee. “En dat kan best vervelend zijn, want lekker zijn ze niet echt”, weet Sebastien Carpentier, die de eigenschappen van bananen onderzoekt. Welke functie hebben die draadjes? Kan je er iets tegen doen? En is het gezond om ze op te eten? -
Klaar voor de lente? Dit zijn de 3 grootste tassentrends voor dit seizoen
De lente is in het land. Tijd om je wintergarderobe in te ruilen voor een zonnigere kleerkast. Een nieuwe handtas fleurt je outfit instant op. Benieuwd naar de tassentrends dit seizoen? Die beloven veel goeds. Van handtassen zo fluffy als een kussen tot héél veel glitters: dit zijn de drie opvallendste lententrends. -
PREMIUM
Nu een platte buik bij het opstaan, maar vanavond helemaal opgeblazen? 2 voedingsexperts leggen uit welke voeding je best (niet) eet als oplossing
Veel mensen staan ‘s ochtends op met een platte buik, maar zijn tegen de avond volledig opgeblazen: iets wat vaak voor onzekerheid zorgt. “Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je kauwt en slikt, maakt hierin een verschil”, licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik onstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het te voorkomen. En wat als die niet werken? -
IN KAART Michelin 2023. Eén nieuw tweesterrenrestaurant en sterren voor Wout Bru en Willem Hiele: ontdek ze hier
De Michelingids beloonde vandaag opnieuw de beste restaurants van België én Luxemburg met een of meerdere sterren. 16 restaurants kregen voor het eerst een ster. Bozar Restaurant uit Brussel was de enige nieuwe zaak met twee sterren. Bij de driesterrenrestaurants was er geen verandering. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury blijven onaangeroerd aan de top. Ontdek op onze kaart alle sterrenrestaurants in jouw buurt.