Michelin­ster­ren 2022

  1. IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants
    Play
    26

    IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelin­ster­ren, ontdek hier alle sterrenres­tau­rants

    Na een uitstel van drie maanden beloonde Michelin vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg. En dat gebeurde met een verrassing van formaat: wanneer de show bijna gedaan leek te zijn, schonk Michelin chef Tim Boury (39) uit Roeselare op de valreep een derde ster. Restaurant Zilte van chef Viki Geunes (50) en het Hof van Cleve van Peter Goossens (58) behielden hun drie sterren. Comme Chez Soi uit Brussel moest een ster afgeven. Ontdek hier alle winnaars.
  2. De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
    PREMIUM

    De 7 favoriete eetadres­sen van barbecue­chef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het out­door-ge­voel in de zomer”

    Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.
  1. “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
    PREMIUM

    “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsex­pert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods

    Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods.
  1. Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken
    PREMIUM

    Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken

    De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.”
  2. Na ongelukje in de Giro: wat mag je zeker niét doen tijdens het ontkurken van een fles champagne of schuimwijn?

    Na ongelukje in de Giro: wat mag je zeker niét doen tijdens het ontkurken van een fles champagne of schuimwijn?

    Wielrenner Biniam Girmay (22) moest noodgedwongen de Giro verlaten na een flater tijdens de podiumceremonie: bij het openen van een fles prosecco kreeg hij per ongeluk de kurk in zijn linkeroog. Wat is de veiligste manier om een fles champagne of schuimwijn te ontkurken om dit te voorkomen? En hoe ontstaat zo'n ongeluk? We vroegen het aan sommelier Iphy Dubois van Bar Brut en wetenschapsexpert Martijn Peters.