Michelinsterren 2022
-
PREMIUM42
Ooit drie sterren, nu nog één: Comme Chez Soi in Brussel moet nog maar eens ster afgeven. “Geschandaliseerd”
24 mei
-
PREMIUM2
PORTRET. Wie is Tim Boury, de nieuwe driesterrenchef van het land? "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn”
24 mei
-
Van Gent Smaakt tot burgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 7 food events die je niet wil missen tijdens het verlengde weekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde hemelvaart- of pinksterweekend? Dan schrijf je deze 7 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco’s tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers. -
Gebruik van schadelijke pesticiden op groenten en fruit neemt terug toe: hoe komt dat?
Uit een onderzoek door de ngo Pesticide Action Network (PAN) blijkt dat gevaarlijke pesticiden terug veel meer op groenten en fruit zitten. Hoe kan zoiets gebeuren en wat houdt dat precies in voor de producten? Maarten Trybou van de FOD Volksgezondheid licht toe. “Voor deze stoffen moeten vervangers gezocht worden.” -
PREMIUM
Potjes babyvoeding bevatten volgens Test Aankoop niet de juiste voedingsstoffen: wat geef je je baby best te eten?
-
Topchef Luc Bellings (57) levert Michelin-ster in: “Ik stop ermee”
Hoogdag in gastronomisch België en Luxemburg, want vandaag worden de Michelinsterren uitgedeeld. Wie er alvast geen zal ontvangen, is Luc Bellings (57). “Ik stop deze zomer en bedank voor de eer.” Topchef Pajtim Bajrami neemt het restaurant over en opent er na de zomer een eigen zaak. -
PREMIUMVoor jou getest
Onze huissommelier beoordeelt 15 schuimwijnen onder de 15 euro en deelt zelfs een 9/10 uit: “Een betaalbaar alternatief voor champagne”
-
-
131
Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”
Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie. -
PREMIUM
Waar eet...minister Zuhal Demir? “Als je deze huisgemaakte limoncello hebt geproefd, kan je waardig sterven”
-
PREMIUM
Geen 300 euro uitgeven en geen wachtlijst? Bij deze 4 fastfood-adresjes van sterrenchefs tafel je zonder reservatie én betaalbaar
-
Niet alle croissants opgekregen tijdens het ontbijt? Zo warm je ze de dag erna op voor een even lekkere smaak
Weekend: dat betekent tijd voor croissants van de bakker. Alleen zijn onze ogen soms groter dan onze buik, waardoor we er veel te veel bestellen. Vers zijn ze op hun best, want de dag erna vallen ze meestal veel droger uit. Hoe warm je ze op voor een even lekkere smaak? En hoelang kan je ze nog bewaren? -
PREMIUM
De kruidenplukker van sterrenchefs bouwt nu groentetorens: “Zo spaar je 95 procent water uit”
-
Michelinsterren 2022
EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?
Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*). -
-
26
IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants
Na een uitstel van drie maanden beloonde Michelin vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg. En dat gebeurde met een verrassing van formaat: wanneer de show bijna gedaan leek te zijn, schonk Michelin chef Tim Boury (39) uit Roeselare op de valreep een derde ster. Restaurant Zilte van chef Viki Geunes (50) en het Hof van Cleve van Peter Goossens (58) behielden hun drie sterren. Comme Chez Soi uit Brussel moest een ster afgeven. Ontdek hier alle winnaars. -
3x royaal buiten eten: “Verrassende recepten voor op de BBQ of bij de picknick”
Nu we weer verwend worden met zachte, zonnige lentedagen, is het volop genieten van het buitenleven. En daar hoort uiteraard een goedgevulde tafel of picknickmand bij. Even geen inspiratie voor handige buitengerechten? Dan komen deze 3 recepten als geroepen: laat die marinades en dat goed weer maar komen. -
PREMIUM
“Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue
-
PREMIUM
Wat kost een etentje in een sterrenrestaurant en waarvoor betaal je dan precies?
-
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.
-
‘Golden Arches’ worden verwijderd: logo en naam van McDonald’s verdwijnen stap per stap uit Russisch straatbeeld
In Khimki, een stadje enkele kilometers ten noordwesten van de Russische hoofdstad Moskou, zijn de eerste stappen ondernomen om het merk McDonald’s uit het straatbeeld te verwijderen. Vorige week kondigde de Russische McDonald’s-uitbater Alexander Govor aan de restaurants over te nemen en ze een nieuwe merknaam te geven. -
Van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi: 5 gerechten van HLN Eten ter inspiratie van je weekmenu
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze vijf recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... -
PREMIUM
“Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods. -
PREMIUM42
Ooit drie sterren, nu nog één: Comme Chez Soi in Brussel moet nog maar eens ster afgeven. “Geschandaliseerd”
-
PREMIUM2
PORTRET. Wie is Tim Boury, de nieuwe driesterrenchef van het land? "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn”
-
FOODHACK. Hoe zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken?
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn: gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en de meeste mensen zijn al gelukkig. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef Sean Uytterhaegen van visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord. -
PREMIUMVoor jou getest
Hoe gezond zijn pepermuntjes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”
-
PREMIUM
Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” -
Na ongelukje in de Giro: wat mag je zeker niét doen tijdens het ontkurken van een fles champagne of schuimwijn?
Wielrenner Biniam Girmay (22) moest noodgedwongen de Giro verlaten na een flater tijdens de podiumceremonie: bij het openen van een fles prosecco kreeg hij per ongeluk de kurk in zijn linkeroog. Wat is de veiligste manier om een fles champagne of schuimwijn te ontkurken om dit te voorkomen? En hoe ontstaat zo'n ongeluk? We vroegen het aan sommelier Iphy Dubois van Bar Brut en wetenschapsexpert Martijn Peters.
-
EXCLUSIEF. Binnenkijken bij driesterrenchef Viki Geunes in Zilte: hoe ziet een dag in een Michelinrestaurant eruit?
Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen. -
PREMIUM
Lightdranken kunnen kans op kanker met 15 procent doen stijgen. Kankerspecialist licht toe: “Vooral de hoeveelheden die je drinkt, maken groot verschil”
-
Dé oplossing voor geknoei met wraps? Studenten ontwikkelen eetbare tape
Wie al eens een wrap eet als lunch of diner, herkent het zeker: het gesukkel wanneer je zorgvuldig belegde wrap helemaal uit elkaar valt, juist op het moment dat je er een hap van wil nemen. Studenten van de Johns Hopkins-universiteit ontwikkelden een eetbare tape om dat probleem de wereld uit te helpen. -
Iconische ketchupfles van Heinz maakt binnenkort plaats voor nieuwe versie van papier
Kraft Heinz, het meest verkochte ketchupmerk ter wereld, probeert momenteel om flessen op basis van papier te maken. Het wil daarmee het eerste sausmerk ter wereld zijn dat volledig hernieuwbare verpakkingen produceert. Zal de ketchup daardoor binnenkort anders smaken?