-
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Emiel: visrestaurant op de Vismarkt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: het nieuwe visrestaurant Emiel op de - jawel - Vismarkt in Mechelen. -
PREMIUMZaventem
RESTOTIP. Soep away: “Meelwormen zitten vol proteïnen”
Sinds eind december kan je terecht bij Soep away op het Heldenplein in Zaventem voor een dampende kom verse soep. Maar het zijn vooral de toppings die erg orgineel zijn. Met insecten op het menu willen Sonja (50) en Tom (50) een gezond alternatief bieden voor vlees. “Supergezond, maar helaas nog niet helemaal ingeburgerd in België.” -
PREMIUMBrussel/Rand
Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’? -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Onno: “Zonder reservaties, zo hoeven we mensen niet teleur te stellen”
Mieke Bekaert (30) opende in Halle ontbijt- en lunchbar Onno. Daar serveert ze elke week andere gerechten. “Ik heb nood aan afwisseling en dus maak ik elke week andere gerechtjes”, vertelt ze.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMMechelen
Vanderbeek maakt plaats voor ijsssalon Julietta: “We zoeken mensen met beperking voor bediening”
Banketbakkerij en patisserie Vanderbeek sloot afgelopen zomer na meer dan 250 jaar de deuren, maar Steenweg 36 blijft een lekker en ambachtelijk adres. Het aangrenzende restaurant Julia baart er op 9 april een kindje: Julietta. Personen met een beperking zullen onder meer instaan voor de bediening in het ijssalon. -
PREMIUMVilvoorde
RESTOTIP. Sweety Cake is helemaal thuis in de Kijk-Uit
De hemel viel in oktober op het hoofd van Funda Dumaner. Toen moest haar ‘cake shop Duitse stijl’ het Ortshuis verlaten. Gelukkig kwamen de Vilvoordenaars te hulp. Zij konden hun Sweety Cake Café niet missen en gingen op zoek naar een nieuwe locatie. “Alle vaste klanten verhuisden mee naar de Kijk-Uit”, zegt Funda. “Het is hier altijd gezellig druk.”
-
PREMIUMMechelen
Lady Nelson luidt heropwaardering horecaplein Wollemarkt in: “Sommige dingen moet je gewoon doen”
Er wordt weer getafeld op het horecapleintje aan de Wollemarkt. De legendarische brasserie Lord Nelson maakte plaats voor Lady Nelson en daar blijft het de komende maanden niet bij, want ook links en recht staan nieuwe projecten in de steigers. -
PREMIUMAsse
RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het. -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMBrussel
RESTOTIP. Wantany in Brussel: Huisbereide Chinese ravioli in een gezellige setting
Een goeie maand geleden opende uitbaatster Nadège Witkowski ‘Wantany’ in de Rollebeekstraat. Enkele passen verwijderd van de Marollen, verwelkomt ze haar tafelgasten in een warm en gezellig interieur. Haar formule? Wantans - een soort Chinese ravioli – op verschillende bereidingswijzen. Wij gingen langs.
-
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken. -
PREMIUMMechelen
Tangthai opende in groter pand: “Acht maanden lang vaak tot 4 uur ’s ochtends gewerkt”
Het populaire Thaise restaurant Tangthai is voor de derde keer in zijn nog jonge geschiedenis verhuisd, ditmaal naar de Steenweg. Maar het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. “Ik ben vaak tot 4 uur ’s ochtends aan het verbouwen geweest”, vertelt de oprichter. Heel hard werken is zowat de rode draad van Tangthai, maar het resultaat mag worden gezien. -
Eppegem
Dirk (50) stak jeugddroom jarenlang in koelkast en koos voor gezin, maar nu baat hij met Rubenshof eindelijk eigen café uit
Na 23 jaar heeft café Rubenshof in Eppegem een nieuwe uitbater. Lieve Cornelissen liet de zaak recent over aan Dirk Uyttebroeck. Voor de 50-jarige Houtemnaar wordt een jeugddroom op die manier eindelijk werkelijkheid. “Tijdens de coronacrisis kwamen de cafékriebels weer naar boven en toen stond Rubenshof net over te nemen...”, aldus de kersverse kroegbaas. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg.
-
PREMIUMBrussel/Rand
Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
Mechelen
CNTRL PRK opent haute dogkiosk aan Kruidtuin: “Locatie doet ons denken aan New York in het klein”
Stad Mechelen heeft een huurder gevonden voor de rechtse aubette. CNTRL PRK – een deli kiosk geschoeid op Amerikaanse leest – zal er hotdogs serveren. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd. -
PREMIUMBrussel
In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.”
-
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Olio & più is de Italiaan met dat tikkeltje meer: “Ik wil de Italiaanse keuken in de schijnwerper zetten”
Met Olio & più is Halle een Italiaans restaurant rijker. Altin Muca wil wel meer bieden dan enkel een goede pasta en een lekkere pizza. Zijn dochter Alicia is gastvrouw in de zaal terwijl hij de klanten vooral het beste wil aanbieden uit de Italiaanse keuken. -
Mechelen
Kato Gâteaux houdt crowdfunding voor tweede vestiging
Kato Gâteaux opent in december een groter bakatelier met winkel en hoopt voor de realisatie op publieke steun. Om geld op te halen, organiseert oprichtster Kato Lauwens (23) een crowdfunding. -
PREMIUMItterbeek
RESTOTIP. Krok & Ko, het inclusieve croquerestaurant van De Poel
Voor onze wekelijkse Restotip-reeks stellen we u deze week niet traditiegetrouw een klassieke horecazaak voor die onlangs de deuren opende. Maak kennis met Krok & Ko in Itterbeek. Een initiatief van De Poel waar mensen van het woon- en dagcentrum jou serveren en croques bereiden. “Bedoeling is dat iedereen zich hier thuisvoelt, van de gasten die meehelpen tot de klanten”, klinkt het.
-
Koksijde
Kato is de beste Junior Champagne Sommelier van het land: “Champagne is meer dan een aperitief en past perfect bij een stukje hertenkalf”
Kato Van Dijck, zevendejaarsstudente sommelier aan de Koksijdse hotelschool Ter Duinen, won de nationale competitie voor beste Junior Champagne Sommelier. -
PREMIUMBrussel
RESTOTIP. Verdo in Brussel: Belgische klassiekers in vegan-jasje
Vorige maand opende restaurant Verdo de deuren op de Vleurgatsesteenweg. In een gezellige en duurzame setting, ontvangen uitbaters Krystelle Gerard (32) en Gabriel Cloquet (25) hun gasten hartelijk. Hun formule? Belgische en Franse klassiekers, maar dan met een vegan-twist. -
PREMIUMHoeilaart
RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten.
-
PREMIUMBrussel/Rand
Van de Old Fashioned tot de Barbados Surprise: In deze 7 bars drink je heerlijke cocktails in Brussel, de Rand en het Pajottenland
Het is nog steeds volop aan het zomeren. De zon schijnt en de temperaturen gaan regelmatig voorbij de 25 graden. De ideale omstandigheden voor een verfrissende cocktail dus. Om jou op weg te helpen, lijsten wij zeven cocktailbars op in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van Manhattn tot de Friends Bar: laat je verleiden door al die verfrissende smaken in onze regio. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan. -
PREMIUMHofstade
RESTOTIP. Gasthofhoeve in Hofstade: waar het coronavirus ervoor zorgde dat de kaart uitgebreid werd
Van paling in het groen of stoofvlees was tot midden februari geen sprake in restaurant Gasthofhoeve in Hofstade, maar zaakvoerder Pascal Van Himste (58) veranderde recent het geweer van schouder. Het gevolg van het coronavirus, zo blijkt. “De voorbije twee jaar hebben we gemerkt dat ons restaurant niet toegankelijk genoeg was en daarom kozen we voor een nieuw concept”, klinkt het.
-
PREMIUMzemst
RESTOTIP La Famiglia: “Waar de pizza’s je rond de oren vliegen”
Elke week gaan we op zoek naar de leukste en lekkerste nieuwigheden in de buurt. Vandaag houden we halt in Zemst. Pizzeria La Famiglia startte in september en wanneer je er nu binnenkomt vliegen de pizza’s je om de oren. Geen zin in pizza? Geen probleem er staan ook tal van pasta’s en kebab op het menu. Voorgerechten, nagerechten, drank alles wat je nodig hebt is beschikbaar om mee te nemen of te laten leveren. Geen stoeltjes en tafels waar je ter plekke kan eten, wel een snelle service voor afhaalmaaltijden. Meer tips vind je in ons dossier. -
PREMIUMZemst, Eppegem
RESTOTIP Frituur Yolanda: “Nieuw elan, nieuwe webshop, heerlijke burgers en dat aan huis geleverd
Frietjes en de nieuwe burgers van Frituur Yolanda? Die bestel je sinds september via de gloednieuwe webshop. Zie je ze graag thuis geleverd, dan kan dat. Voor wie de heerlijke burgers wil trachten na te maken: laat het een uitdaging zijn want het is top secret waar de verse Black Agnus burgers vandaan komen.