1. Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’?
  1. RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
    PREMIUM
    Asse

    RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”

    Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het.
  1. RESTOTIP. Huisbereide taarten bij Cr’aime de la crème: “In winter neemt interesse in ijs af, dus kiezen we voor ideaal herfst- en winterdessert”
    PREMIUM
    Zaventem

    RESTOTIP. Huisberei­de taarten bij Cr’aime de la crème: “In winter neemt interesse in ijs af, dus kiezen we voor ideaal herfst- en winterdes­sert”

    Al dik twee jaar verkopen Anaïs Vlieger (33) en Pascal De Deyne (37) ijs en ijstaarten in het verkooppunt onder hun woning in Zaventem, maar sinds kort kan je bij Cr’aime de la crème ook voor het eerst voor een assortiment taarten terecht. Elke zondag staat Pascal in de vroege ochtend op om verschillende taarten te creëren. “Met dit aanbod willen we de winterperiode, waarin de Belg minder ijsjes eet, overbruggen”, klinkt het.
  2. 25 oktober is Wereld Pastadag: ontdek 7 leuke adresjes in Brussel waar je dat heerlijke feestje kan vieren
    PREMIUM
    Brussel

    25 oktober is Wereld Pastadag: ontdek 7 leuke adresjes in Brussel waar je dat heerlijke feestje kan vieren

    Het zal bij weinig mensen in de agenda staan, maar vandaag vieren we Wereld Pastadag. Zo’n dag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij zochten naar 7 restaurants in Brussel waar de Italiaanse specialiteit een belangrijke plaats op het menu opeist. Of je nu van een simpele spaghetti bolognaise houdt, of eerder voor een recept van het huis kiest: deze zaken doen elke pastalover watertanden.
  1. Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  2. RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
    PREMIUM
    Hoeilaart

    RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs

    Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn.
  1.  

Nieuw koffieconcept in Alhambrawijk opent in januari de deuren: “Buurt nieuw leven inblazen met huisgebrande koffie en broodjes met een twist”
    Brussel

    Nieuw koffiecon­cept in Alhambra­wijk opent in januari de deuren: “Buurt nieuw leven inblazen met huisgebran­de koffie en broodjes met een twist”

    ‘Damn Good Café’, zo heet het geesteskind van vier ondernemende Brusselaars dat midden januari de deuren openzwaait. Dat wordt een lunchbar waar de koffie nog eigenhandig gebrand wordt en de broodjes huisbereid zijn. Tegelijkertijd zal het ook zorgen voor een frisse wind in een wijk die niet altijd de beste reputatie heeft.
  2. In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
    PREMIUM
    Brussel

    In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”

    Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.”
  1. RESTOTIP. Bohemio, de hele wereld op een steenworp van het station van Zaventem: “Tijdens de coronaperiode was reizen verboden, dus toveren we hier andere culturen op je bord”
    PREMIUM
    Zaventem

    RESTOTIP. Bohemio, de hele wereld op een steenworp van het station van Zaventem: “Tijdens de coronaperi­o­de was reizen verboden, dus toveren we hier andere culturen op je bord”

    Ze heeft eerst wat ervaring opgedaan in het restaurant van haar zus in Sint-Jans-Molenbeek en nu heeft de Turkse Kubra Ozen (25) haar eigen zaak geopend. Al twee maanden is ze de trotse uitbaatster van Bohemio op het Heldenplein in Zaventem. Het concept? Elke week de keuken van een ander land naar de luchthavengemeente halen. “Mensen moeten het gevoel hebben dat ze op reis zijn”, klinkt het.
  2. Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ‘t Verwenkaf­fee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land geniet je van een lekkere lunch

    Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips.
  3. Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan.