-
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Vijf tips voor lokale alcoholvrije drankjes tijdens Tournée Minérale
Een maand lang geen alcohol drinken: Het is voor sommigen een uitdaging. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat smakelijke alcoholvrije alternatieven op de markt. Wij geven enkele tips voor lokale non-alcoholische drankjes. -
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Van een Bretoense Galette tot Maltesers: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen voor jullie op. Van Elwin’s Pancakes in Aalst tot Groot Geluk in Aaigem: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen. -
PREMIUMWest-Vlaanderen
Met rozijnen, nutella of champignons? Hier smul je van heerlijke pannenkoeken in West-Vlaanderen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari vieren we Maria Lichtmis. Op deze officieuze feestdag eten we traditiegetrouw pannenkoeken. Geen zin om ze zelf te bakken? Wij zochten voor jou acht leuke plekken uit waar je pannenkoeken kan gaan eten in West-Vlaanderen. -
PREMIUMIzegem
RESTOTIP. Pure verwennerij aan het begin van de dag in het Herenhuis
Een nieuw jaar moet je in stijl inzetten en dat doen we dit keer met de belangrijkste maaltijd van de dag: een ontbijtbrunch in bed & breakfast Herenhuis. Je kan er niet alleen logeren, maar sinds kort vind je er ook een restaurant onderdak in het statige pand. Die extra troef smaakt alvast naar meer.
-
PREMIUMWaregem
RESTOTIP. Lunchen bij Le Bridon: “Een ideaal adresje, voor wie in de buurt woont of werkt”
Bij ‘Residentie Pur Sang’ is een brasserie gevestigd: Le Bridon. Het is een populair eetadresje bij de bewoners van de assistentiewoningen, maar ook het ruime publiek kan er terecht voor een hapje. Wij gingen eens proeven of de keuken er iets ‘jonger’ is dan de meeste van de tafelende gasten. -
PREMIUMMELDEN/OUDENAARDE
Restotip • Een nieuwe wind waait door de keuken van Bistro ‘t Veer in Melden
Bijna dertig jaar nadat Ineke Vermeulen en Jan-Peter Van Damme aan de oude Scheldearm in Melden bistro ’t Veer startten, staan nu ook hun kinderen in de zaak. Met dochter Eva achter de kookpotten waait er overduidelijk een nieuwe wind door de keuken. -
PREMIUMOudenaarde/Ename
Restotip • Paulette Ename: in huiskamersfeer genieten van verzorgde gerechten
Decennia oud lijkende huiskamers vormen het interieur van het restaurant Paulette Ename. Die gezelligheid ervan versterkt nog, wanneer de chef de gastvrouw met seizoensgebonden gerechtjes de keuken uitstuurt. -
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Van Vege•ta•ble tot Fistro: in deze 6 zaken in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft een vegan maaltijd niet saai te zijn, maar kan je met vegan gerechten zorgen voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan helpen we je met deze zaken alvast op weg. Van Vege•ta•ble in Wortegem-Petegem tot Fistro in Aalst: in deze 6 zaken in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit.
-
PREMIUMOUDENAARDE/EDELARE
RESTOTIP. Brassérise: fijn tafelen boven de Edelareberg
Dean Broekaert en Emmelinne Demeulemeester kwamen enkele maanden geleden aan het roer van de brasserie Brassérise op de top van de Edelareberg in de schaduw van de robuuste bedevaartskapel van Kerselare. -
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 6 koffiebars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 6 leuke koffiebars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen. Van Anemoon in Oudenaarde tot Het Herdershuysje in Wortegem-Petegem: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMKortrijk
RESTOTIP: een vleugje Italië op je bord in restaurant Riverso
De Grote Markt in Kortrijk heeft er sinds afgelopen zomer een nieuw restaurant bij: de Sicilianen Ovidiu Ionut Ion en Emilia Anton openden restaurant Riverso in het pand van het voormalige Viva Sara Kaffée. Wij gingen eens proeven of je er aan je Italiaanse trekken komt. Spoiler: we keerden er tussen dit bezoek en het artikel al een keer terug. -
PREMIUMSint-Lievens-Esse
RESTOTIP. 't Fonteintje in Sint-Lievens-Esse: lekker tafelen langs de bochtige N42
Langs de drukke en bochtige N42 in Sint-Lievens-Esse (Herzele) ligt restaurant ‘t Fonteintje ietwat onttrokken aan het zicht. Dagelijks passeren er een paar duizend voertuigen. Ook wij zijn er al zo vaak voorbijgereden. Hoogtijd dus om even halt te houden en te proeven van wat chef Jan Fivez (48) op de borden tovert.
-
PREMIUMPittem
Restotip. Chambord Grill: “Uitstekend gegrild vlees en warm aan te raden witloofkroketjes”
In oktober heropende het voormalige restaurant Chambord in de Tieltstraat in Pittem, net tegen de grens met Tielt. Jeppe Verdoodt, die zowel het voormalige restaurant als de aanpalende woning kocht in 2018, toverde de zaak om tot een gezellig grillrestaurant waar je van een fijn stukje vlees kan genieten en van fantastische lokale witloofkroketjes kunt proeven. -
PREMIUMMaarkedal
RESTOTIP. Linde en Annabelle geven Moeder Stiene nieuw leven als eetcafé met Belgisch-Italiaanse keuken
Er is weer bruisend horeca-leven in Moeder Stiene. Sedert eind oktober serveren Linde Vermeulen (33) en Annabelle Van Malderghem (31) er in hun vernieuwd eetcafé een Belgisch-Italiaanse keuken. -
PREMIUMWORTEGEM-PETEGEM
RESTOTIP. De Kring in Wortegem-Petegem: “Heerlijke maaltijden, en de fijne humor van de gastheer doet de rest”
Al meer dan 25 jaar is Brasserie De Kring in de Kortrijkstraat 44 in Wortegem-Petegem een vaste waarde. Françoise Tack (67) en zoon Fabien Meert (41) zweren bij de Frans-Belgische keuken. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’: ze maakten van de coronapauze dankbaar gebruik voor een totale make-over van hun zaak. Wij gingen kijken en proeven. Lees hier meer restotips. -
PREMIUMKLUISBERGEN
RESTOTIP. In Etappe 33 op de Kluis vonden Pepijn en Sem de ideale locatie om hun horecadroom waar te maken
Sem Grymonprez (21) en Pepijn Neyrinck (27) leerden elkaar als collega’s kennen in restaurant De Brasserie op de markt van Izegem en heropenden op 2 april samen Etappe 33 in Kluisbergen.
-
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Bailar en Winston 3: met deze 6 cocktailbars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen geniet jij van de laatste zomermaand
De zon komt er dit weekend weer door en dat zorgt voor zomerse temperaturen. Er is dan ook niets zo goed als ervan genieten met een lekkere cocktail in de hand. Bailar in Aalst en Winston 3 in Ronse: met deze 6 cocktailbars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen geniet jij van de laatste zomermaand. -
PREMIUMVlaanderen
Zin in een ijsje? In deze 72 ijssalons kan je terecht voor wat verkoeling tijdens deze hittegolf
-
PREMIUMOudenaarde
TERRASTIP. Bar Mundo in Oudenaarde: vakantiegevoel op historische Markt
De zomerbar Mundo op de Markt in Oudenaarde is een gezamenlijk initiatief van de horeca-uitbaters Yannick Schoutteten van The Fox, Wouter De Meulemeester van Økkerennoot, Boris Labie van Adriaen Brouwer en Kevin Du Mullier van Moods. Alleen al de locatie is uniek. -
PREMIUMWortegem-Petegem
RESTOTIP. De Vierschaar in Moregem: waar ‘goedendag’ zowel een warme verwelkoming als een topgerecht is
Het mooiste kerkje van Vlaanderen staat in Moregem, een deel van Wortegem-Petegem. Het luistert naar de naam Sint-Pietersstoelkerk. Als bonus ligt er ook een lekker restaurant naast, De Vierschaar. De Goedendag is er niet alleen een vriendelijke verwelkoming maar ook een topgerecht.