-
PREMIUMRegio Antwerpen
Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn.
-
Rumst
Team ‘Help is on the way’ maakt zich op voor negende deelname aan 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker
Al voor de negende keer wil Pol Vermeersch en zijn team ‘Help is on the way’ deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Met drie teams hopen ze straks aan de start te staan, samen goed voor 16.500 euro. Om dat startgeld in te zamelen, organiseren de Rumstenaren op zaterdag 18 februari een spaghettifestijn. “Elke euro is belangrijk.” -
PREMIUMMechelen
Vanderbeek maakt plaats voor ijsssalon Julietta: “We zoeken mensen met beperking voor bediening”
Banketbakkerij en patisserie Vanderbeek sloot afgelopen zomer na meer dan 250 jaar de deuren, maar Steenweg 36 blijft een lekker en ambachtelijk adres. Het aangrenzende restaurant Julia baart er op 9 april een kindje: Julietta. Personen met een beperking zullen onder meer instaan voor de bediening in het ijssalon. -
Boom
Vlotter organiseert ontbijtactie voor Kom op tegen Kanker
Sociale onderneming Vlotter organiseert op zondag 19 maart een ontbijtactie. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. -
Boom
Burgerzone opent filiaal in Blauwstraat: “Ruime keuze en alles vers”
Liefhebbers van de betere hamburger hebben er een interessant adresje bij. In de Blauwstraat heeft deze week een nieuwe vestiging van Burgerzone de deuren geopend.
-
PREMIUMMechelen
Lady Nelson luidt heropwaardering horecaplein Wollemarkt in: “Sommige dingen moet je gewoon doen”
Er wordt weer getafeld op het horecapleintje aan de Wollemarkt. De legendarische brasserie Lord Nelson maakte plaats voor Lady Nelson en daar blijft het de komende maanden niet bij, want ook links en recht staan nieuwe projecten in de steigers. -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg. -
PREMIUMMechelen
Tangthai opende in groter pand: “Acht maanden lang vaak tot 4 uur ’s ochtends gewerkt”
Het populaire Thaise restaurant Tangthai is voor de derde keer in zijn nog jonge geschiedenis verhuisd, ditmaal naar de Steenweg. Maar het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. “Ik ben vaak tot 4 uur ’s ochtends aan het verbouwen geweest”, vertelt de oprichter. Heel hard werken is zowat de rode draad van Tangthai, maar het resultaat mag worden gezien. -
PREMIUMMechelen/Blaasveld
Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.” -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk.
-
PREMIUMMechelen/Lier
Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!” -
Mechelen
CNTRL PRK opent haute dogkiosk aan Kruidtuin: “Locatie doet ons denken aan New York in het klein”
Stad Mechelen heeft een huurder gevonden voor de rechtse aubette. CNTRL PRK – een deli kiosk geschoeid op Amerikaanse leest – zal er hotdogs serveren. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd. -
Mechelen
Kato Gâteaux houdt crowdfunding voor tweede vestiging
Kato Gâteaux opent in december een groter bakatelier met winkel en hoopt voor de realisatie op publieke steun. Om geld op te halen, organiseert oprichtster Kato Lauwens (23) een crowdfunding.
-
PREMIUMMechelen
“Op ‘mi manera’”: nieuwe uitbaters geven Bar Klak Spaanse touch
Er waait een nieuwe wind door Bar Klak. De piepkleine koffie- en cocktailbar aan het Schepenhuis heeft niet alleen nieuwe uitbaters, zij brengen met onder meer een mini-restaurant ook tapas en ander Spaans lekkers. “Op ‘mi manera’”, lacht chef-kok Marisa De Sousa. Er is op de Schoenmarkt overigens nog meer lekkers op komst. -
Koksijde
Kato is de beste Junior Champagne Sommelier van het land: “Champagne is meer dan een aperitief en past perfect bij een stukje hertenkalf”
Kato Van Dijck, zevendejaarsstudente sommelier aan de Koksijdse hotelschool Ter Duinen, won de nationale competitie voor beste Junior Champagne Sommelier. -
Mechelen
Mechelen telt 3 nieuwkomers in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. -
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
-
Bornem
Drankenhandel organiseert bierproeverij tijdens Dag van de Drankenhandelaar
Zaterdag 19 november is Dag van de Drankenhandelaar. Bij AsterX Dranken in Bornem wordt deze dag gevierd met een heuse bierproeverij. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Madonna: fine dining in het KMSKA
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Madonna, het nieuwe fine diningrestaurant van het KMSKA. -
PREMIUMBornem
Tim en Stijn sluiten deuren van bekende horecazaak De Blauwe Koe: “We moeten stoppen voor we volledig opbranden”
De bekende horecazaak De Blauwe Koe in Bornem sluit de deuren. Meer dan tien jaar staken uitbaters Tim Pauwels en Stijn Laurens hun hart en ziel in de zaak. “Maar er waren te veel crisissen en problemen, en we merken dat we moe zijn. Misschien komt er ooit nog een vervolg, maar eerst gaan we rusten”, zegt het duo. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre.
-
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMPuurs-Sint-Amands
TERRASTIP. Bar Baraque in Park Fort Liezele: “Onze kracht zit ‘m in de samenwerking met lokale verenigingen en vrijwilligers”
De zomer is volop aan de gang, en waar kan je daar beter van genieten dan in een zomerbar? In Puurs-Sint-Amands is Bar Baraque al jaren een vaste waarde. De fairtrade zomerbar is nu aan z’n achtste editie toe en palmt nog tot en met 18 augustus het Park Fort Liezele in. -
PREMIUMMechelen
Bekende cafébaas opent Café ARSENAAL: “Veel meer dan theaterfoyer”
Veel meer dan een theaterfoyer. Dat is het café dat ARSENAAL/LAZARUS voortaan elke donderdagavond opent. Bekende cafébaas Jef Deleu (35) tapt er niet alleen drankjes, maar zal er met behulp van partners ook een eigen programmatie neerzetten die veel ruimer gaat dan toneel alleen.
-
PREMIUMWillebroek
Na twee succesvolle edities van de zomerbar: Café Den Bled opent officieel de deuren
Op vrijdag 14 oktober is het eindelijk zover: dan opent Vincent Op de Beeck de deuren van café Den Bled in de Tisseltbaan, op de grens van Willebroek en Mechelen. “Na twee succesvolle zomers op het terras achteraan, is na een stevige verbouwing nu ook het genieterscafé klaar. Den Bled moet een plek worden waar jong en oud welkom is en altijd wel iets te beleven valt.” -
PREMIUMMechelen
Paul en Jantine openen afhaalrestaurant TokoTien: “Indonesische keuken verdient meer bekendheid”
Hou je van Indonesisch eten of wil je het graag leren kennen? Dan moet je vanaf vrijdag in Borzestraat 24 zijn. Paul van Helden (56) en Jantine Boelaarts (49) openen er afhaalrestaurant TokoTien. “We hebben de Mechelaars leren kennen als kritisch maar eerlijk, dus als we het hier kunnen maken, dan in heel Vlaanderen”, lachen ze. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarakken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard
Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan verse stoofvleessaus, een krokante Bicky-burger of een heerlijk geurend pak friet? Dan raden we je zeker aan een bezoekje te brengen aan een van deze gezellige frietbarakjes in regio Mechelen, waar je nog op een nostalgische manier je frietjes kan gaan halen. Van vers stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier : Wij lijsten de vijf meest bekende plekjes voor je op. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zeven toppers op in de regio Mechelen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Roomijs Gauthier Pascale in Mechelen tot Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.