1. De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent
  PREMIUM

  De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent

  Het is weer bijna Pasen. Dat betekent paaseieren rapen, maar het is ook het ideale moment om te brunchen met de hele familie. Kijk jij al uit naar koffiekoeken, vers geperst fruitsap en chocolade eitjes? Wij zochten voor jou zeven plekjes uit in de regio Gent waar je het paasfeest op gepaste wijze kan vieren. Van Geuzenhof in Wetteren tot Franzgustav in Gent: hier smul je van een heerlijke brunch zonder zelf te moeten koken.
  Wetteren
 2. Uit eten met de kids: 8 kindvriendelijke restaurants in de regio Gent
  PREMIUM

  Uit eten met de kids: 8 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in de regio Gent

  Op restaurant gaan met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Niet elk kind lust alles en uren aan tafel blijven zitten is nu eenmaal niet iets wat je van hen kan verwachten. Gelukkig zijn er in de regio Gent ook heel wat kindvriendelijke restaurants waar gezinnen met open armen ontvangen worden en kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Van Zelda & Zorro in Gent tot brasserie Reinaert in Destelbergen: op deze adresjes geniet je van een etentje met de kids.
  Destelbergen, Wachtebeke, Gent
 1. OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenrestaurants in de provincie Oost-Vlaanderen

  OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenres­tau­rants in de provincie Oost-Vlaanderen

  Vandaag verzamelden de beste chefs van ons land voor de bekendmaking van de nieuwe Michelingids. Ook in Oost-Vlaanderen vind je dit jaar volgens de jury van de culinaire gids weer heel wat sterrenzaken. Wij lijsten ze allemaal voor je op. Zowel de gevestigde waarden als de nieuwkomers.
  Sint-Denijs-Westrem, Ninove, Waasmunster, Kruibeke, Erpe, Gent, Aalst, Nieuwkerken-Waas, Zele, Wannegem-Lede, Ouwegem
 2. Sylvie en Michael 15 jaar in Restaurant Geuzenhof: “Klanten werden vrienden en ons ‘Blind Getrouwd’ koppel komt nog jaarlijks langs”
  PREMIUM

  Sylvie en Michael 15 jaar in Restaurant Geuzenhof: “Klanten werden vrienden en ons ‘Blind Getrouwd’ koppel komt nog jaarlijks langs”

  Sylvie Van Hootegem en Michael De Koninck staan binnenkort 15 jaar aan het roer van het culinaire restaurant Geuzenhof in de schaduw van Het Geuzenkasteel in Massemen. In die tijd zagen ze in hun feestzaal ruim 400 trouwkoppels passeren, waren er ontelbare feesten. Ook Nicolas en Evelien, die er ‘blind’ huwden in 2017, zijn er nog vaste klanten. “We hebben een boek vol anekdotes maar niet allemaal voor publicatie vatbaar.”
  Wetteren
 1. De laatste loodjes van Tournée Minérale: in deze bars in de regio Gent geniet je van lekkere mocktails
  PREMIUM
  Gent

  De laatste loodjes van Tournée Minérale: in deze bars in de regio Gent geniet je van lekkere mocktails

  Neem jij deze maand deel aan Tournée Minérale? De actie om een maand lang geen alcohol te drinken is ondertussen bijna afgelopen. Voor de volhouders selecteerden wij zeven horecazaken in de regio Gent waar je ook tijdens die laatste alcoholvrije dagen terechtkan voor heerlijke mocktails. Van Foodbar Goeste in Destelbergen tot Limonada in Gent: hier toost je zorgeloos op een alcoholvrije maand.
  Wichelen
 2. De koers vanop de eerste rij meemaken, met een pintje in de hand? In deze zeven cafés langs het parcours van de Omloop kan het
  PREMIUM

  De koers vanop de eerste rij meemaken, met een pintje in de hand? In deze zeven cafés langs het parcours van de Omloop kan het

  Als het wielerpeloton opnieuw ons land aandoet, dan leeft ook naast het parcours de Vlaamse Ardennen weer op. Het afzien van de renners en de sfeer langs de kant gaat hand in hand. Daarom gingen wij op zoek naar zeven wielercafés waar je met een pint in de hand de renners kan zien passeren. “De eerste koers van het seizoen, dat doet hier iets met de mensen.”
  Sint-Lievens-Houtem
 1. Massemse Plaetse wordt eetcafé Coeur De Boeuf: “Een knipoog naar het slagersverleden van mijn grootvader”
  PREMIUM
  Massemen

  Massemse Plaetse wordt eetcafé Coeur De Boeuf: “Een knipoog naar het slagersver­le­den van mijn grootvader”

  Het voormalige volkscafé Massemen Plaetse heropent op vrijdag 10 februari als eetcafé Coeur De Boeuf. Eigenaar Dietbrand Van Durme zal de zaak op het Dorpsplein van Massemen samen met partner Freija Colpaert uitbaten. De naam is een verwijzing naar de geschiedenis van de slagerij van zijn grootvader. “Er komen ook tegeltjes aan de muren, een snijmachine om hesp te snijden en een weegschaal in het interieur.”