-
PREMIUM
RESTOTIP. Eetcafé De Kleine Kunst: géén menukaart nodig voor ongedwongen lunch
Pas midden oktober geopend, maar de buurtbewoners sloten De Kleine Kunst al in de armen. ’s Avonds moet je er vroeg bij zijn. Elk tafeltje is in een wip bezet. Als lunchplek blijft het buurtcafé voorlopig wat onderbelicht. En dat is niet bepaald terecht.Gent -
PREMIUM
De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent
Het is weer bijna Pasen. Dat betekent paaseieren rapen, maar het is ook het ideale moment om te brunchen met de hele familie. Kijk jij al uit naar koffiekoeken, vers geperst fruitsap en chocolade eitjes? Wij zochten voor jou zeven plekjes uit in de regio Gent waar je het paasfeest op gepaste wijze kan vieren. Van Geuzenhof in Wetteren tot Franzgustav in Gent: hier smul je van een heerlijke brunch zonder zelf te moeten koken.Wetteren -
PREMIUM
RESTOTIP. Bistro Illyrian zet met glans de Albanese keuken op de Gentse culinaire kaart
Wie aan de Mediterraanse keuken denkt, legt niet meteen de link met Albanië. Bij Bistro Illyrian proberen ze daar, onder leiding van bezieler en chef-kok Fation Aliu, verandering in te brengen. En met succes. In een uiterst gezellige setting werden we volledig ondergedompeld in de overheerlijke keuken van het vergeten bergland.Gent -
PREMIUM
Uit eten met de kids: 8 kindvriendelijke restaurants in de regio Gent
Op restaurant gaan met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Niet elk kind lust alles en uren aan tafel blijven zitten is nu eenmaal niet iets wat je van hen kan verwachten. Gelukkig zijn er in de regio Gent ook heel wat kindvriendelijke restaurants waar gezinnen met open armen ontvangen worden en kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Van Zelda & Zorro in Gent tot brasserie Reinaert in Destelbergen: op deze adresjes geniet je van een etentje met de kids.Destelbergen, Wachtebeke, Gent
-
OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenrestaurants in de provincie Oost-Vlaanderen
Vandaag verzamelden de beste chefs van ons land voor de bekendmaking van de nieuwe Michelingids. Ook in Oost-Vlaanderen vind je dit jaar volgens de jury van de culinaire gids weer heel wat sterrenzaken. Wij lijsten ze allemaal voor je op. Zowel de gevestigde waarden als de nieuwkomers.Sint-Denijs-Westrem, Ninove, Waasmunster, Kruibeke, Erpe, Gent, Aalst, Nieuwkerken-Waas, Zele, Wannegem-Lede, Ouwegem -
PREMIUM
Sylvie en Michael 15 jaar in Restaurant Geuzenhof: “Klanten werden vrienden en ons ‘Blind Getrouwd’ koppel komt nog jaarlijks langs”
Sylvie Van Hootegem en Michael De Koninck staan binnenkort 15 jaar aan het roer van het culinaire restaurant Geuzenhof in de schaduw van Het Geuzenkasteel in Massemen. In die tijd zagen ze in hun feestzaal ruim 400 trouwkoppels passeren, waren er ontelbare feesten. Ook Nicolas en Evelien, die er ‘blind’ huwden in 2017, zijn er nog vaste klanten. “We hebben een boek vol anekdotes maar niet allemaal voor publicatie vatbaar.”Wetteren -
PREMIUM
RESTOTIP. OX’E: topkwaliteit in een vernieuwd pand met nieuwe naam en dezelfde chef als voorheen
Zeg niet meer Lys of Fleur de Lys, maar OX’E. Het gerenommeerde restaurant van de familie Leys werd overgekocht door de familie Deschacht. Maar het is wel nog steeds Xavier Leys die er de plak zwaait én in de potten roert. En dat doet hij meer dan voortreffelijk.Lochristi -
Zavelhof en Thirsty Thursdays gaan vreemd met after work-concept
Voor de derde editie van Thirsty Thursdays After Work trekken Het Zavelhof en conceptbedenkers Gerben Van Bever, Brian Van Duysen en Bjorn Van den Berghe op donderdag 16 maart naar de showroom van Volvo D’hondt in Zottegem.Sint-Lievens-Houtem
-
Meteen veel bezoekers en start spaaractie op nieuwe lokale markt van Massemen
Op het Dorpsplein van Massemen opende vandaag de nieuwe korte ketenmarkt. En die lokte meteen aardig wat volk naar de deelgemeente. Na Wetteren-Ten-Ede is het de tweede lokale markt in Wetteren. Je kan er elke eerste vrijdag van de maand terecht. En in maart en april kan je met een nieuwe spaaractie leuke prijzen winnen op de lokale markten.Wetteren -
PREMIUM
RESTOTIP. Brasserie Latem: klassiekers op topniveau en verrassingen uit het Verre Oosten
Dertig jaar al is Brasserie Latem een begrip in Sint-Martens-Latem en de wijde regio rond Gent. De perfecte gelegenheid om van de kookkunsten van chef Peter Van den Bossche te komen proeven. We ontdekken er de Latemse fascinatie voor de Aziatische keuken en vol-au-vent van een niet doordeweekse kip.Sint-Martens-Latem -
PREMIUM
RESTOTIP. Bistro Verjus in Lochristi: culinair genieten in ongedwongen huiskamerstijl
Met Bistro Verjus openden Steven Van den Bossche (50) en Tiffany Derore (49) een nieuwe culinaire hotspot in Lochristi. Het koppel laat na vijf jaar Brasserie Passerelle in Wetteren achter zich en vestigde zich in een nieuw en gezellig huiskamerrestaurant aan de Koning Albertlaan. Wij schoven alvast onze voeten onder tafel voor een viergangendiner.Lochristi -
PREMIUM
RESTOTIP: Raaf, hippe tent in een gebouw met geschiedenis
Waar ooit het Gouden Hoofd zat, zit sinds een maand of drie Raaf. De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen omdat het Gouden Hoofd een rijke geschiedenis had, ook omdat Aram Schuyesmans en Michel Neerinckx eerder al aan de slag waren in toprestaurants zoals Publiek, Vrijmoed en In De Wulf. Lost Raaf die verwachting ook in?Gent
-
PREMIUMGent
De laatste loodjes van Tournée Minérale: in deze bars in de regio Gent geniet je van lekkere mocktails
Neem jij deze maand deel aan Tournée Minérale? De actie om een maand lang geen alcohol te drinken is ondertussen bijna afgelopen. Voor de volhouders selecteerden wij zeven horecazaken in de regio Gent waar je ook tijdens die laatste alcoholvrije dagen terechtkan voor heerlijke mocktails. Van Foodbar Goeste in Destelbergen tot Limonada in Gent: hier toost je zorgeloos op een alcoholvrije maand.Wichelen -
PREMIUM
De koers vanop de eerste rij meemaken, met een pintje in de hand? In deze zeven cafés langs het parcours van de Omloop kan het
Als het wielerpeloton opnieuw ons land aandoet, dan leeft ook naast het parcours de Vlaamse Ardennen weer op. Het afzien van de renners en de sfeer langs de kant gaat hand in hand. Daarom gingen wij op zoek naar zeven wielercafés waar je met een pint in de hand de renners kan zien passeren. “De eerste koers van het seizoen, dat doet hier iets met de mensen.”Sint-Lievens-Houtem -
PREMIUM
RESTOTIP. Promenade 18 in Sint-Lievens-Houtem: Foodsharing als extra troef
Amper 15 maanden waren ze open en ze kregen al 13 op 20 in de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau. Van een binnenkomer gesproken voor Promenade 18 op het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem. We gingen al eens afhalen tijdens de coronaperiode en vonden het toen al lekker. Daarom gingen we ook eens echt tafelen. Op Valentijnsdag dan nog.Sint-Lievens-Houtem -
Oproep uitbating drankentoog viering 50 jaar wekelijkse markt
Voor de viering van 50 jaar wekelijkse markt op zaterdag 22 april is de gemeente Sint-Lievens-Houtem op zoek naar twee erkende sport-, cultuur- of jeugdverenigingen die een drankentoog willen openen tussen 14 en 17 uur.Sint-Lievens-Houtem
-
KWB Houtem trekt naar Heverlee om kaas te maken
KWB Sint-Lievens-Houtem trekt op zaterdag 1 april naar Heverlee waar ze een namiddag lang alle kneepjes van het kaasmaken te weten komen van kaasmeester Hans Van Grinderbeek.Sint-Lievens-Houtem -
PREMIUMGent
Van Pakhuis tot Nonam: in deze 7 restaurants in de regio Gent vier jij een culinaire Valentijnsdag
Op 14 februari vieren we weer valentijn, hét feest om door te brengen met je geliefde. Dat kan natuurlijk thuis, maar je kan van deze romantische gelegenheid ook gebruikmaken om ergens een tafeltje te boeken. Wij speelden voor cupido en zochten zeven gezellige restaurants uit in de regio Gent waar je geniet van een romantisch diner met z’n twee. -
PREMIUMGENT
RESTOTIP: Jour de fête serveert culinaire kunstwerkjes op je smaakpalet
Jour de fête zit in een nieuw jasje. Het restaurant aan kunsthub Zebrastraat is overgelaten in de deskundige handen van Jan Van Kerrebroek en kreeg ook een make-over. Wij gingen proeven of de gerechten bij de omgeving passen en kwamen meer dan voldaan buiten. -
Massemen
Apollonia kermis in Massemen
Massemen viert dit weekend haar jaarlijkse Apollonia kermis met heel veel eten en kermisattracties. En met een nieuwe horecazaak want op het Dorpsplein opent Coeur de Boeuf de deuren.
-
Wetteren
Prins Boudewijn organiseert Italian takeaway met pasta en pizza
Vers gebakken pizza of heerlijke spaghetti met bijpassende wijnen. Met hun Italian takeaway wil scoutsgroep Prins Boudewijn uit Wetteren de bouwkas verder spijzen. -
Wetteren/Laarne/Wichelen/Berlare
Groot ledenfeest met wandeling en warme wafels
Natuurpunt Scheldeland organiseert zondag opnieuw haar ledenfeest. Maar ook niet leden zijn welkom. De afdeling Scheldeland beheert natuurgebieden in Wetteren, Laarne, Wichelen en Berlare en telt ruim 1.500 gezinnensleden. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. La Cantina del Donki brengt Mexico naar Gent, en dat is meer dan guacamole en taco’s
Liefhebbers van Mexican comfort food kunnen sinds enkele maanden in La Cantina del Donki terecht aan de Verlorenkost. Op het menu staan huisgemaakte limonades, cocktails, bieren, quesadillas, taco’s en andere klassiekers in een hip jasje. Of dat allemaal even lekker is als het klinkt, wilden we zelf wel eens testen. -
PREMIUMGent
Met fruit, pindakaas of advocaat? Hier smul je in de regio Gent van de lekkerste pannenkoeken tijdens Maria-Lichtmis
Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van In Choc in Gent tot Brasserie Çava in Wachtebeke: wij zochten voor jou zeven zaken uit in de regio Gent waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
-
Massemen
Reuze Eetfestijn bij Volksopbeuring op kermis
Tijdens het tweede weekend van februari viert Massemen haar jaarlijkse Apollonia kermis en daar hoort uiteraard ook lekker eten bij. Daarom organiseert KFO Volksopbeuring een Reuze Eetfestijn. -
Sint-Lievens-Houtem
Samen tegen kanker: eetfestijn Morelgemvrienden
De Morelgemvrienden organiseren op zondag 12 februari al voor de elfde keer een eetfestijn ten voordele van Kom op tegen Kanker. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen.
-
PREMIUMMassemen
Massemse Plaetse wordt eetcafé Coeur De Boeuf: “Een knipoog naar het slagersverleden van mijn grootvader”
Het voormalige volkscafé Massemen Plaetse heropent op vrijdag 10 februari als eetcafé Coeur De Boeuf. Eigenaar Dietbrand Van Durme zal de zaak op het Dorpsplein van Massemen samen met partner Freija Colpaert uitbaten. De naam is een verwijzing naar de geschiedenis van de slagerij van zijn grootvader. “Er komen ook tegeltjes aan de muren, een snijmachine om hesp te snijden en een weegschaal in het interieur.” -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Barque à Jack, een nieuwe hotspot langs het water
Met Barque à Jack heeft Hugues De Breyne zijn zesde horecazaak geopend. Hij kent dus het klappen van de zweep, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen op het moment dat we - een kleine maand na de opening - de nagelnieuwe zaak langs de Leie binnenstappen. Naar parkeerplaats hebben we alvast niet moeten zoeken, een goede start. -
PREMIUMWetteren
RESTOTIP: Bistro Het Vergeet mij nietje zal je niet snel vergeten
Op de hoek van de Wegvoeringstraat en de Scheldedreef in Wetteren openden Bart en Brenda Cappaert de nieuwe Bistro Het Vergeet mij nietje. En geloof me, een bezoek aan het flamboyante koppel zal je niet snel vergeten. Wij gingen (al een paar keer) proeven. -
PREMIUMZwijnaarde
RESTOTIP. Lodos, de nieuwe invulling van het Oud Gemeentehuis
In lang vervlogen tijden was het pand aan de Heerweg-Noord 2 het gemeentehuis van Zwijnaarde, vandaag is het een restaurant met Turkse én Vlaamse gerechten. Lodos luidt de naam, wat ‘zuidelijke wind’ betekent’, en het is een echte familiezaak. Voor ‘hartelijke ontvangst’ scoort Lodos alvast de beste punten.
-
PREMIUMGent
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 6 koffiebars in de regio Gent zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in de regio Gent. Van Sweet Bean in De Pinte tot Mokka D’Or in Laarne: met deze zes koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMWetteren
Fine Dining met zicht op de Schelde: “Gastronomische avonden in klein gezelschap”
Chef-kok Freek De Roo start in Wetteren met Fine Dining. In zijn flat aan Rode Heuvel ontvangt hij kleine groepjes gasten voor een gastronomische avond met zicht op de Schelde. Wij mochten al voorproeven op een gastronomische avond tijdens de kermisweek. En één ding is zeker: dit is fine dining. -
Sint-Lievens-Houtem
Kookclub voor mannen kookt Roemeens
Voor de eerste workshop van de ‘kwb-kookclub voor mannen’ kregen de Houtemse koks het bezoek van de Roemeense Gabriëlla en haar man Heinrich. Ze roerden samen ze samen in de potten met een niet-alledaagse lesgever met een andere culturele achtergrond. -
PREMIUMErpe
Slager Guy De Deyn (42) maakt nieuwe start met VegGuy: “Vegetarisch kan best lekker zijn”
De 90 jaar oude familiezaak Slagerij De Deyn vlakbij het kruispunt Vijfhuizen in Erpe sloot eind oktober definitief de deuren. Marie-Anne ging intussen aan de slag bij Uitvaarten De Ras, maar broer Guy zet de familietraditie op zijn manier verder. Samen met zijn vrouw Kim startte hij VegGuy: vegetarische en veganistische producten op bestelling.
-
Herzele
Restaurants van drie Herzeelse chefs in de nieuwe Gault&Millau
De nieuwe Gault&Millau Belux gids 2023 werd in november voorgesteld. Uit eigen regio verdienden restaurant Alexandre, Asiette de Juliette en Promenade 18, na het bezoek van de anonieme inspecteurs, een plaats in deze gids met een mooie score. -
Mere
Heerlijk smullen van zelfgemaakt ijs en knapperige bubbelwafels bij ‘Crema Bella’
Vlakbij de Sint-Jozefschool in Mere openen Kelly De Wispeleir (43) en Kim Beernaert (44) met ‘Crema Bella’ hun eerste horecazaak. Een ijsjeszaak lanceren in de winter lijkt een merkwaardige zet. “Maar we stonden te popelen om te starten, maken ook ijstaarten en verkopen heerlijke warme bubbelwafels.” -
Mere
Kamperitieven bij jou thuis: Kookploeg Chiro Mere bundelt beste cocktailrecepten
Tijdens het laatste bivak in Leisele deed de kookploeg van Chiro Mere meer dan enkel koken. Om klokslag 11.30 uur fotografeerden ze de ‘kooktail’ van de dag. “Met die foto’s en de recepten willen we een ludiek receptenboekje verkopen om een nieuwe braadpan te bekostigen.” -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Het Spoorloos Perron serveert lekkere Belgische keuken op een boogscheut van het Sint-Pietersstation
De Gentse Stationsbuurt is een levendige en bruisende omgeving met veelal exotische restaurants. Eethuizen met een typisch Belgische keuken waar je bijvoorbeeld een deftige vol-au-vent met friet kan eten, liggen er niet dik gezaaid. Het Spoorloos Perron vormt hierop een aangename uitzondering, zo konden we zelf vaststellen.