-
Wetteren/Laarne/Wichelen/Berlare
Groot ledenfeest met wandeling en warme wafels
Natuurpunt Scheldeland organiseert zondag opnieuw haar ledenfeest. Maar ook niet leden zijn welkom. De afdeling Scheldeland beheert natuurgebieden in Wetteren, Laarne, Wichelen en Berlare en telt ruim 1.500 gezinnensleden. -
Massemen
Reuze Eetfestijn bij Volksopbeuring op kermis
Tijdens het tweede weekend van februari viert Massemen haar jaarlijkse Apollonia kermis en daar hoort uiteraard ook lekker eten bij. Daarom organiseert KFO Volksopbeuring een Reuze Eetfestijn. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen.
-
PREMIUMMassemen
Massemse Plaetse wordt eetcafé Coeur De Boeuf: “Een knipoog naar het slagersverleden van mijn grootvader”
Het voormalige volkscafé Massemen Plaetse heropent op vrijdag 10 februari als eetcafé Coeur De Boeuf. Eigenaar Dietbrand Van Durme zal de zaak op het Dorpsplein van Massemen samen met partner Freija Colpaert uitbaten. De naam is een verwijzing naar de geschiedenis van de slagerij van zijn grootvader. “Er komen ook tegeltjes aan de muren, een snijmachine om hesp te snijden en een weegschaal in het interieur.” -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Barque à Jack, een nieuwe hotspot langs het water
Met Barque à Jack heeft Hugues De Breyne zijn zesde horecazaak geopend. Hij kent dus het klappen van de zweep, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen op het moment dat we - een kleine maand na de opening - de nagelnieuwe zaak langs de Leie binnenstappen. Naar parkeerplaats hebben we alvast niet moeten zoeken, een goede start. -
PREMIUMWetteren
RESTOTIP: Bistro Het Vergeet mij nietje zal je niet snel vergeten
Op de hoek van de Wegvoeringstraat en de Scheldedreef in Wetteren openden Bart en Brenda Cappaert de nieuwe Bistro Het Vergeet mij nietje. En geloof me, een bezoek aan het flamboyante koppel zal je niet snel vergeten. Wij gingen (al een paar keer) proeven. -
PREMIUMZwijnaarde
RESTOTIP. Lodos, de nieuwe invulling van het Oud Gemeentehuis
In lang vervlogen tijden was het pand aan de Heerweg-Noord 2 het gemeentehuis van Zwijnaarde, vandaag is het een restaurant met Turkse én Vlaamse gerechten. Lodos luidt de naam, wat ‘zuidelijke wind’ betekent’, en het is een echte familiezaak. Voor ‘hartelijke ontvangst’ scoort Lodos alvast de beste punten.
-
PREMIUMGent
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 6 koffiebars in de regio Gent zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in de regio Gent. Van Sweet Bean in De Pinte tot Mokka D’Or in Laarne: met deze zes koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Het Spoorloos Perron serveert lekkere Belgische keuken op een boogscheut van het Sint-Pietersstation
De Gentse Stationsbuurt is een levendige en bruisende omgeving met veelal exotische restaurants. Eethuizen met een typisch Belgische keuken waar je bijvoorbeeld een deftige vol-au-vent met friet kan eten, liggen er niet dik gezaaid. Het Spoorloos Perron vormt hierop een aangename uitzondering, zo konden we zelf vaststellen. -
PREMIUMGENT
RESTOTIP Petit Comité: topkwaliteit en intiem tafelen aan de rand van het Patershol
Het Patershol zit tjokvol geweldige restaurants met keukens van over de hele wereld. Petit Comité bewijst dat er nog één culinair gaatje gevuld moest worden en brengt deelgerechtjes op topniveau. Wij reppen ons naar Sluizeken en willen achteraf de liefde die in de bordjes kruipt, met de rest van de wereld delen. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. In Dok Koon waan je je volledig in Thailand, zowel qua gerechten als qua inrichting
Wie ooit al in Thailand is geweest, waant zich meteen terug tijdens een bezoek aan Dok Koon, op een steenworp van de Gentse Vrijdagmarkt. Pam en haar dochter Preeyaporn respecteren niet alleen de authentieke smaken, ze zorgen ook voor een traditionele inrichting. In hun open keuken maken ze alles zelf: van de viskoekjes tot de curry.
-
PREMIUMWetteren
Fine Dining met zicht op de Schelde: “Gastronomische avonden in klein gezelschap”
Chef-kok Freek De Roo start in Wetteren met Fine Dining. In zijn flat aan Rode Heuvel ontvangt hij kleine groepjes gasten voor een gastronomische avond met zicht op de Schelde. Wij mochten al voorproeven op een gastronomische avond tijdens de kermisweek. En één ding is zeker: dit is fine dining. -
Wetteren
Meneer Gustaaf is een nieuwkomer in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids met een score van 13/20
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Wetteren. -
PREMIUMGent
De beste cocktailbars van Gent volgens de beste cocktailmaker van het land, Cedric Philippe
Cedric Philippe (27) werd verkozen tot beste cocktailmaker van het land én hij is barmanager in The Cobbler, de cocktailbar in het Gentse postgebouw. Geen betere man om te vragen wat de beste cocktailbars zijn in Gent dan hem. -
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen?
-
PREMIUMregio gent
Van tropische tiki-cocktails bij The Drifter tot vintage creaties bij The Cobbler: ontdek 6 hippe cocktailbars in de ruime regio rond Gent
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al en soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Gent en omstreken. Kom proeven van een unieke cocktail in één van deze bars die wij speciaal voor jou hebben opgelijst. Van een Passionele Mojito tot een gewaagde Postmaster General, voor elk wat wils! -
PREMIUMGent
Geen ster, maar hipper dan hip: in deze 6 Gentse restaurants moet je geweest zijn
Zuchten, vloeken en uiteindelijk thuis moeten blijven. Het is een gekend scenario als je in Gent nog snel een gastronomisch restaurant wil bezoeken. Wachttijden om een tafeltje te reserveren lopen enorm op dezer dagen. We lijsten de recent geopende zaken die tegenwoordig immens populair zijn. Sleept een van deze restaurants maandag een Michelinster in de wacht? Het zou zomaar kunnen... -
Mere
Lekker gezonde en hippe voeding bij Oké Poké Bowl: “Idee ontstond tijdens reis in Verenigde Staten”
Het centrum van Mere heeft er met Oké Poké Bowl een extra horecazaak bij. In het pand op de hoek met de Sint-Bavoweg waar tot november 2015 een pizzeria te vinden was, opent Yassin Tijari (20) nu zijn eigen gezonde snackbar.