1. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

  Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
 2. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
 1. Baptiste (30) mag zich dankzij zijn hippe karnemelkstampers ‘Vischef van het Jaar’ noemen: “Ik wil trots kunnen zijn op alles wat uit mijn keuken komt”
  PREMIUM
  Wielsbeke

  Baptiste (30) mag zich dankzij zijn hippe karnemelk­stam­pers ‘Vischef van het Jaar’ noemen: “Ik wil trots kunnen zijn op alles wat uit mijn keuken komt”

  13,5/20 in de Gault Millau-gids én de titel ‘Viskok van het Jaar’: november blijkt een topmaand voor Baptiste Tieberghien (30) van restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve. Lin’eau startte in 2019 als eenvoudige bistro, maar intussen is de zaak uitgegroeid tot een echt gastronomisch restaurant. “Aan de lopende band aardappelen schillen, ik werd daar niet gelukkig van”, zegt chef Baptiste. “Nu kan ik echt trots zijn op de borden die mijn keuken buitengaan.”
 1. Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituris­ten’ in het zuiden van West-Vlaanderen

  Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.
 1. RESTOTIP. Boudin in Sint-Eloois-Vijve: “Een vleesrestaurant, maar de vegetariër in de groep mag met een gerust hart meekomen”
  PREMIUM
  Sint-Eloois-Vijve

  RESTOTIP. Boudin in Sint-Eloois-Vij­ve: “Een vleesres­tau­rant, maar de vegetariër in de groep mag met een gerust hart meekomen”

  In brasserie Boudin in Sint-Eloois-Vijve kan je terecht voor een lekker stukje vlees in een indrukwekkend kader. Boudin is een initiatief van hotelier Bob Van Mol van Parkhotel Kortrijk en Waregem en horeca-ondernemer Mathieu Declercq van café-bistro Balthazar in Kortrijk. Dat kan bijna niet anders dan dik in orde zijn, toch? Meer restotips uit de streek leest u hier.