1. Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
  PREMIUM
  Waasland & Dendermonde

  Tournée Minérale van start: dankzij deze horecaza­ken in het Waasland en Dendermon­de blijf je op het alcohol­vrije pad

  Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept.
 2. Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoe­ken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermon­de

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in het Waasland en Dendermonde voor jullie op. Van een pannenkoek met brownie bij HAAS Pannenkoekenhuis in Lokeren tot eentje met banaan bij Hippodroom in Sint-Niklaas: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen.
 1. Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
  PREMIUM
  Beveren/Sint-Niklaas

  Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”

  In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.”
 1. Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
  PREMIUM
  Waasland en Dendermonde

  Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstrae­ten: hier geniet je op Verloren Maandag van worsten­brood en appelbol­len in het Waasland

  Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag.
 1. Beruchte tafelschuimer die al honderden keren toesloeg loopt tegen de lamp in café De Kikker: “Na acht onbetaalde trappisten deden we de deur dicht, en belden we de politie”
  PREMIUM
  Nieuwkerken

  Beruchte tafelschui­mer die al honderden keren toesloeg loopt tegen de lamp in café De Kikker: “Na acht onbetaalde trappisten deden we de deur dicht, en belden we de politie”

  De tafelschuimer die al een tiental dagen de Sint-Niklase horeca teistert, is zaterdag opgepakt in café De Kikker in Nieuwkerken-Waas. “Hij liet zich vijf uur lang rijkelijk serveren en vertelde honderduit over zijn leven. Tot één van onze klanten hem herkende”, zegt uitbaatster Merel. Bart V. werd opgepakt, maar lang duurde het niet voor hij weer op vrije voeten was.
 2. BINNENKIJKEN. Italiaans restaurant Maritimo Da Gino zit helemaal in het nieuw. “Zelfde smaken als vroeger, maar elke dag ook verse vis en stijlvol interieur”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  BINNENKIJ­KEN. Italiaans restaurant Maritimo Da Gino zit helemaal in het nieuw. “Zelfde smaken als vroeger, maar elke dag ook verse vis en stijlvol interieur”

  Het bekende Italiaans restaurant Maritimo Da Gino in Sint-Niklaas is helemaal vernieuwd. De zaak werd overgenomen door twee nieuwe uitbaters, die zowel het interieur als de menukaart onder handen namen. “We serveren voortaan niet alleen onze bekende pizza’s en pasta’s, maar ook meer dan 20 verschillende soorten dagverse vis”, nodigen Rachid en Mounir iedereen uit om te komen proeven.
 1. Van spoedverpleegkundige tot restaurantuitbater: Emanuel (42) maakt opmerkelijke carrièreswitch
  Waasmunster/Sint-Niklaas

  Van spoedver­pleeg­kun­di­ge tot restaurant­uit­ba­ter: Emanuel (42) maakt opmerkelij­ke carrières­witch

  Na 20 jaar als spoedverpleegkundige bij Vitaz stort Emanuel Westerlinck uit Sint-Niklaas zich in een nieuw avontuur met de overname van restaurant De Uilenhoeve in de Kuilstraat in Waasmunster. Zijn vriendin Charlotte Vande Voorde stapt mee in de zaak, maar blijft wel op post als spoedverpleegkundige. “Ik was toe aan een nieuw verhaal”, zegt Emanuel. De zaak opent op 1 oktober.