-
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. Mona Food & Drinks, het grootste restaurant met de grootste menukaart
Mona Food & Drinks in Waasmunster werd dit jaar beloond met een vermelding in Gault Millau als toegankelijk eetadres. De gigantische zaak van horeca-ondernemers Yves Van Dijck en Geoffrey Verbeke heeft een navenante menukaart waar zelfs de moeilijkste eter zijn gading moet kunnen vinden. De moeite waard? Tijd voor een test. -
PREMIUMSint-Niklaas
Hajdar (56) opent nieuw familierestaurant ‘Lluka’: “Droom om in België eigen zaak op te starten”
In het nieuwe restaurant ‘Lluka’ op de Spoorweglaan in Sint-Niklaas serveert de Albanese chef-kok Hajdar (56) niet alleen pizza’s, pasta’s en hamburgers, maar ook typische gerechten van de Balkan. “Ik had jarenlang mijn eigen restaurant in Kosovo. Het was mijn droom om ook in België een zaak te beginnen”, zegt hij. -
PREMIUMWaasland & Dendermonde
Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermonde
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in het Waasland en Dendermonde voor jullie op. Van een pannenkoek met brownie bij HAAS Pannenkoekenhuis in Lokeren tot eentje met banaan bij Hippodroom in Sint-Niklaas: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen.
-
Sint-Niklaas
Zhou serveert thee aan Chinese ambassadeur: “Hij was onder de indruk van het aroma”
Zhou Changwei van het Sint-Niklase theesalon Biochi in de Stationsstraat heeft thee geserveerd aan de Chinese ambassadeur in België. Dat deed hij tijdens een viering van Chinees Nieuwjaar in Namen. -
Sint-Niklaas
Waasland Shopping viert Chinees Nieuwjaar met knalvuurwerk en drakendans
Met knalvuurwerk, drakendansen en traditionele muziek is zondag Chinees Nieuwjaar gevierd in en rond Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Het winkelcentrum blijft vandaag, zondag, nog open tot 18 uur. -
Hamme
Valentijnsconcert met driegangenmenu bij de Rotahoeve
Heb jij nog geen plannen voor Valentijn? Verras je geliefde dan met een muzikaal driegangendiner bij de Rotahoeve. Hier krijg je niet alleen heerlijke gerechten maar ook een romantisch concert voorgeschoteld. -
PREMIUMSint-Niklaas
RESTOTIP. Koek & Ei: “Verzorgd en lekker lunchen voor zacht prijsje”
Budgetvriendelijk en lekker eten in Sint-Niklaas, waar kan het? Eerder gingen we al met de vinger op de knip aan tafel in een gastronomisch restaurant, nu schoven we de voeten onder tafel bij Koek & Ei, het lunchrestaurant van vzw Groep Intro naast de bib op het Hendrik Heymanplein.
-
PREMIUMSint-Niklaas
Imposant ledscherm ‘The Wall’ is nieuwste snufje in Waasland Shopping: “Scherpere beelden dan op Times Square in New York”
Met ‘The Wall’ heeft Waasland Shopping in Sint-Niklaas donderdag een ledscherm van 16 vierkante meter in gebruik genomen. De opvallende en interactieve technologie vervangt na 18 jaar het aquarium, dat helemaal uitgeleefd was. -
Waasmunster
Lions Waasmunster organiseren ontbijtactie
Serviceclub Lions Waasmunster Scaldania verdeelt op zondag 12 februari ontbijtpakketten in het Waasland. De opbrengst wordt geschonken aan verschillende goede doelen. -
PREMIUMSint-Niklaas
“Cannabisgeur waait tot in ons ijssalon.” Crèmerie François is overlast door buren beu
Het bekende ijssalon Crèmerie François in Sint-Niklaas is de overlast van enkele buren in het sociaal woonblok naast hun zaak grondig beu. “Drugsdealing, sluikstort en vechtpartijen zijn hier dagelijkse kost”, vragen de uitbaters om maatregelen. De politie laat weten dat er een procedure is opgestart om de bewuste buren uit het pand te zetten. -
PREMIUMSint-Niklaas
Leo blaast 94 kaarsjes uit in wijn- en likeurenzaak: “Ik wil nog tot mijn 100 jaar achter de toonbank staan”
Uitbater Leo De Clercq van ‘Wijnen en likeuren De Clercq’ in Sint-Niklaas is deze week 94 jaar geworden. Ondertussen baat hij al 67 jaar zijn bekende winkel op de hoek van de Zamanstraat met de Ankerstraat uit. En als het van hem afhangt, gaat de deur nog láng niet in het slot.
-
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. RAAM blijft garantie voor smaakvolle wereldkeuken
Nadat oprichter Vic Christiaens afgelopen zomer de deur van restaurant RAAM achter zich dichttrok namen Ann-Sophie Snoeck en Andreas Verougstraete het roer over. Ook onder hun nieuwe vleugels maak je in RAAM nog steeds kennis met wereldse smaken in een decor dat zelfs op een grijze winterdag vrolijkheid uitstraalt. -
Sint-Niklaas
Stadsbestuur zet gerechtelijke procedure tegen Cipierskelder stop na ‘dading’ over vroegtijdige sluiting van bekende horecazaak
Het stadsbestuur stopt de gerechtelijke procedure die het had aangespannen tegen de uitbaatster van café Cipierskelder omwille van de aanwezigheid van goktoestellen. Dat is het gevolg van een dading waarbij de horecazaak, die in concessie werd gegeven, vroegtijdig werd gesloten. -
PREMIUMLokeren
Klodjan trekt stekker uit ribbetjesrestaurant De Groene Poort: “Gedegouteerd door onmenselijke houding fiscus”
Amper twee jaar na de opstart valt het doek over restaurant De Groene Poort in Lokeren. De impact van corona gevolgd door de stijgende energie- en voedingsprijzen doen zaakvoerder Klodjan Zugu de das om. “Mijn vraag om een afbetalingsplan op te stellen voor mijn achterstallige betalingen werd afgewimpeld door de staat.” -
PREMIUMBeveren/Sint-Niklaas
Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.”
-
PREMIUMWaasland en Dendermonde
Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag. -
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklase pizzabakker wil komende jaren 100 nieuwe filialen openen in heel België: "Heel de wereld rondgereisd om perfecte smaak te vinden"
Pizzarestaurant Be Jack’s op de Houtbriel in Sint-Niklaas heeft grote plannen. De zaak breidt uit met filialen in onder meer Belsele, Temse en Beveren, en wil de komende jaren 100 restaurants openen verspreid over heel België. “Zelfs vanuit het buitenland is de interesse groot”, zegt zaakvoerder Mustafa Ak. -
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. 13 kunstwerkjes om te delen bij Gault&Millau-stijger Bistro Tastu
Culinaire bijbel Gault&Millau bedacht Bistro Tastu dit jaar met een hogere score. Helemaal terecht als je het ons vraagt. Chef Ilona Van Gaeveren verheft het dresseren tot een hogere kunstvorm en verrast met heerlijke gerechtjes om te delen. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 5 koffiebars in Waasland en Dendermonde
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 5 leuke koffiebars in Waasland en Dendermonde. Van Straff in Dendermonde tot Puur B in Waasmunster: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
-
Sint-Niklaas
IJspiste trakteert op 1.000 gratis smoutebollen in winterchalet
Alle bezoekers van de winterchalet naast de ijspiste op de Grote Markt in Sint-Niklaas werden woensdagavond getrakteerd op gratis smoutebollen. Er gingen in totaal 1.000 gesuikerde oliebollen rond. En die werden meer dan gesmaakt door de aanwezigen. -
Daknam
Daknamse ondernemers zetten derde ‘Bier-wijn-whisky’-tasting op poten
In Café Reynaert kan je op donderdag 17 en vrijdag 18 november deelnemen aan de derde editie van het Daknamse Bier-wijn-whisky-event. Het gaat om een samenwerking tussen drie ondernemers uit de Lokerse deelgemeente. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Vrolijk kleurenpalet op je bord in ontbijt- en lunchzaak AméLatte
De herfst is volop aan de gang, maar bij AméLatte in de Kerkstraat in Lokeren vind je nog steeds de zon op je bord. Verrassende smaakcombinaties en lekker zoets maken van de ontbijt- en lunchzaak een ideale stop om tot rust te komen. -
PREMIUMSint-Niklaas
RESTOTIP. KokOvin: budgetvriendelijk lunchen op hoog niveau
Budgetvriendelijk lunchen in een culinair restaurant dat van Gault&Millau 13 op 20 krijgt: kan dat wel? Wij deden de test in KokOvin, het restaurant van Dominik en Peggy dat al 21 jaar de tafel dekt op de Heidebaan in Sint-Niklaas.
-
PREMIUMSinaai
Dieter blaast nieuw leven in kantine en padel Ter Beke: “Clubwerking en sportbar voor heel het dorp”
De kantine van sporthal Ter Beke in Sinaai wordt samen met de padelterreinen nieuw leven ingeblazen door Botz Padel uit Lokeren. De club breidt er haar padelwerking aanzienlijk uit én bouwt de kantine om tot een laagdrempelige ‘sportbar’ voor heel het dorp. -
PREMIUMLebbeke
RESTOTIP. Krua Thai Tukta Takeaway: Lekkers uit Thailand in eigen keuken bereid
Met Krua Thai Tukta Takeaway heeft de regio Lebbeke-Dendermonde nu ook zijn eigen Thaïs restaurant. Dankzij Tukta Schanprung en Johan De Puysseleyr. Wokken en curry’s maken ze in eigen keuken in hun woning aan de Koning Alberstraat. Liefhebbers kunnen het lekkers daar afhalen. Wij deden de test. -
PREMIUMNieuwkerken
Beruchte tafelschuimer die al honderden keren toesloeg loopt tegen de lamp in café De Kikker: “Na acht onbetaalde trappisten deden we de deur dicht, en belden we de politie”
De tafelschuimer die al een tiental dagen de Sint-Niklase horeca teistert, is zaterdag opgepakt in café De Kikker in Nieuwkerken-Waas. “Hij liet zich vijf uur lang rijkelijk serveren en vertelde honderduit over zijn leven. Tot één van onze klanten hem herkende”, zegt uitbaatster Merel. Bart V. werd opgepakt, maar lang duurde het niet voor hij weer op vrije voeten was. -
PREMIUMSint-Niklaas
BINNENKIJKEN. Italiaans restaurant Maritimo Da Gino zit helemaal in het nieuw. “Zelfde smaken als vroeger, maar elke dag ook verse vis en stijlvol interieur”
Het bekende Italiaans restaurant Maritimo Da Gino in Sint-Niklaas is helemaal vernieuwd. De zaak werd overgenomen door twee nieuwe uitbaters, die zowel het interieur als de menukaart onder handen namen. “We serveren voortaan niet alleen onze bekende pizza’s en pasta’s, maar ook meer dan 20 verschillende soorten dagverse vis”, nodigen Rachid en Mounir iedereen uit om te komen proeven.
-
PREMIUMSint-Niklaas
Eten, drinken en zelfs naar de kapper zonder te betalen: tafelschuimer laat zich al heel de week rijkelijk bedienen door Sint-Niklase horeca
-
Sint-Niklaas
Theo houdt Grieks feest in restaurant Acropolis: “Gestegen energieprijzen reken ik niet door aan klanten”
Energiecrisis of niet: uitbater Theo Siokos van Grieks restaurant Acropolis in Sint-Niklaas rekent zijn gestegen rekeningen voor gas en elektriciteit niet door aan zijn klanten. Ook niet tijdens de komende feestdagen. “Ik trakteer mijn klanten zelfs nog op live muziek uit Kreta”, zegt hij. -
Sint-Niklaas
Horeca en handelaars Nieuwstraat organiseren eigen kerstmarkt: “Leerlingen VTS zorgden voor sfeervolle aankleding”
Komende zondag 11 december vindt er een kerstmarkt plaats in de Nieuwstraat. Een initiatief van de horecazaken Met Tijd en Boterhammen en Skippy’s en yogacentrum Yogaloo. Leerlingen van VTS3 in Sint-Niklaas zorgden voor een sfeervolle aankleding in de straat. -
Waasmunster/Sint-Niklaas
Van spoedverpleegkundige tot restaurantuitbater: Emanuel (42) maakt opmerkelijke carrièreswitch
Na 20 jaar als spoedverpleegkundige bij Vitaz stort Emanuel Westerlinck uit Sint-Niklaas zich in een nieuw avontuur met de overname van restaurant De Uilenhoeve in de Kuilstraat in Waasmunster. Zijn vriendin Charlotte Vande Voorde stapt mee in de zaak, maar blijft wel op post als spoedverpleegkundige. “Ik was toe aan een nieuw verhaal”, zegt Emanuel. De zaak opent op 1 oktober.
-
PREMIUMWaasmunster
Michelinster en twee nieuwe horecazaken deze zomer, Heide herleeft als Wase horecatrekpleister: “We geloven sterk in deze buurt”
Na een terugval zet de revival van de horeca op de Waasmunsterse Heide zich deze zomer voort. Met tearoom Barelza en gastrobar Ultima openen deze maand twee nieuwe zaken en sinds eind mei heeft restaurant Sense zijn eerste Michelinster op zak. -
PREMIUM
RESTOTIP. Bistro Yvonne: uitstekende prijs-kwaliteit in een omgebouwde bruine kroeg
Bistro Yvonne in de Nijverheidslaan in Waasmunster is een zaak die al een paar jaar onder de radar blijft. Het eetcafé, genoemd naar de vroegere cafébazin, serveert bij momenten spotgoedkope brasseriekeuken, een zeldzaamheid in deze inflatietijden. Reden genoeg voor een test. -
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. Tastu Shop: Gastronomie om te delen ‘in je kot’
Als verlengstuk van je restaurant een shop openen waar je de gerechten kan afhalen. Chef Ilona Van Gaeveren van Bistro Tastu uit Sombeke bleek vooruitziend met haar plan na het losbarsten van de coronacrisis. De gastronomie van Tastu Shop wist ons ook thuis te verrassen met heerlijke combinaties. Meer restotips uit het Waasland en de regio Dendermonde vind je in ons dossier. -
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. Meermin Bistro + Bar: verfijnd tafelen, met cultuur en sport binnen handbereik
Het vrijetijdsleven van Waasmunster verhuisde het afgelopen jaar van het aftandse Hoogendonck naar het nieuwe Meermincomplex. De bijhorende horecazaak Meermin Bistro + Bar vormt de kers op de taart met een smaakvol interieur en verrassend lekkere suggesties op de kaart.