1. UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
    PREMIUM
    Kempen

    UITGETEST. De smakelijk­ste streekkoek­jes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”

    Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.”
  2. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
    PREMIUM
    Mechelen/Kempen

    Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

    Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
  1. 2,3 kilo pasta eten kan vanaf vrijdag ook op Grote Markt: Mister Spaghetti opent in vernieuwd  pand van Il Cipriani
    Turnhout

    2,3 kilo pasta eten kan vanaf vrijdag ook op Grote Markt: Mister Spaghetti opent in vernieuwd pand van Il Cipriani

    Op de Grote Markt in Turnhout opent vrijdagavond een nieuw restaurant: Mister Spaghetti. Het is intussen het zevende restaurant van Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch in Vlaanderen. Mister Spaghetti staat bekend om zijn XL-challenge. “Een spaghetti bolognese van maar liefst 2,3 kg. Wie erin slaagt alles binnen het half uur naar binnen te spelen, moet niet betalen”, vertelt Veerle Jacobs.
  1. Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
    Kempen

    Veertig Kempense restau­rants behalen score in nieuwe restaurant­gids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen

    Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
  2. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
    PREMIUM
    Regio Mechelen / Kempen

    Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
  1. RESTOTIP. Hongaarse vleesspecialiteiten in restaurant Monarchia
    PREMIUM
    turnhout

    RESTOTIP. Hongaarse vleesspeci­a­li­tei­ten in restaurant Monarchia

    Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Monarchia in Turnhout. Zaakvoerder Gabor Meretei (23) serveert er de typische Hongaarse keuken, met voornamelijk heel wat vleesgerechten – van goulashsoep tot braadworsten - die stevig gekruid zijn. Lees al onze restotips hier.
  1. Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
    PREMIUM
    Kempen

    Zeldzaam maar niet uitgestor­ven: bij deze 5 frietbarak­ken in de Kempen eet je frieten met een nostal­gisch sausje

    Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
  1. RESTOTIP. Gastrobar Gaston: hip en trendy, smaakvolle ‘sharing’-gerechten en toegankelijk voor jong en oud
    PREMIUM
    Turnhout

    RESTOTIP. Gastrobar Gaston: hip en trendy, smaakvolle ‘sha­ring’-gerechten en toeganke­lijk voor jong en oud

    Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Gastrobar Gaston aan de site Le Bon in Turnhout, de derde zaak van Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande die al De Flor in Beerse en De Louis in Turnhout hebben en later dit jaar vermoedelijk ook Marcel in Tielen openen. Sinds eind oktober kan je hier genieten van gerechten om te delen of alleen te verorberen, een goed glas wijn of gin of een smaakvol glas bier.
  2. RESTOTIP. Bink in Turnhout: een bistro met de kwaliteit van een restaurant
    PREMIUM
    Turnhout

    RESTOTIP. Bink in Turnhout: een bistro met de kwaliteit van een restaurant

    Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke nieuwe horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: bistro Bink in Turnhout, het nieuwe restaurant van chefkok Alex Verhoeven waar Lars Block (33) in de potten zal roeren. Eten a la carte of een volledige menu, het kan allemaal op culinair niveau. Lees hier meer restotips uit de Kempen.