1. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
    PREMIUM
    Meetjesland/Deinze

    Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

    Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
  2. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
    PREMIUM
    Evergem

    RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

    De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.
  1. Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
    PREMIUM
    Deinze/Meetjesland

    Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

    Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
  1. Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restaurants in het Meetjesland proef je van de veganistische keuken
    PREMIUM
    Meetjesland

    Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restau­rants in het Meetjes­land proef je van de veganisti­sche keuken

    Op 1 november was het ‘World Vegan Day’ en werd het startschot gegeven van de ‘Try Vegan Challenge’: een maand waarin we aangemoedigd worden om plantaardig te eten. Vegan maaltijden hebben niet alleen een positieve impact op je gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn, maar zorgen ook voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Wij zochten vier fijne adresjes uit in het Meetjesland waar vegan op de kaart prijkt. Van seizoensgroenten en eetbare bloemen tot plantaardige sushi: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  2. Tot vóór corona een parenclub, nu verbouwd tot frituur-eethuis Flandria: “Enkele speciale dingen gevonden tijdens werken”
    PREMIUM
    Zwevezele

    Tot vóór corona een parenclub, nu verbouwd tot fri­tuur-eet­huis Flandria: “Enkele speciale dingen gevonden tijdens werken”

    Zwevezele heeft er vanaf volgende week een nieuwe horecazaak bij. Jonas Stevens (20) van de gelijknamige bandencentrale opent maandag de deuren van frituur-eethuis Flandria op de hoek van de Pastorijstraat en de Hille. Pikant detail is dat het pand voor corona nog dienst deed als parenclub, en dat heeft Jonas maar al te goed ondervonden tijdens de verbouwingen.
  1. Elise wint prestigieuze sommelierwedstrijd: “En dan te denken dat ik eerst zelfs niet wou deelnemen”
    Ruiselede

    Elise wint prestigieu­ze sommelier­wed­strijd: “En dan te denken dat ik eerst zelfs niet wou deelnemen”

    Elise De Waele van Brasserie Ruislé heeft een bijzonder straffe prestatie neergezet op de Ruinart Sommelier Challenge in Brussel. De 24-jarige Ruiseleedse won tot haar eigen verbazing de prestigieuze wedstrijd en mag straks op vierdaagse naar de champagnestreek. “Toen ze de winnaar afriepen, was ik al aan het supporteren voor een andere deelnemer”, vertelt ze.
  1. Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
    PREMIUM
    Zuid-West-Vlaanderen

    Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituris­ten’ in het zuiden van West-Vlaanderen

    Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.